So you think you can (net)work #cvimc

Och, allang voorbij die management conferentie en wat geweest is, is geweest. Niet dus!
Willem Karssenberg en ondergetekende hebben op donderdag 7 april een workshop gegeven over 2 onderwerpen. Webcare en een Gedragscode Social Media onder de noemer: So you think you can (net)work
Allereerst, hier onze handout, met daarbij de expliciete vermelding dat veel van de inhoud, voor wat betreft webcare, afkomstig is van Frankwatching.
Let dus alsjeblieft bij verspreiden op de bronvermelding!. Ik wil ze te vriend houden!
Over de conferentie kun je natuurlijk veel meer lezen op de weblog van CVI.
Afijn, we hebben onze workshopgroep van ca. 30 mensen gesplitst in een webcare en gedragscode club en zijn gescheiden van elkaar gewoon een mooi open gesprek met elkaar aan gegaan.
Buiten in de zon hebben we  gesproken over de worsteling die organisaties hebben met social media en de daarbij behorende webcare.
Door het Willem en ik verricht hadden in onze vooraankondigen, was  Jan van der Laan, van het Nova College ook aanwezig. Bij het Nova College wordt (ja ja natuurlijk bij veel meer instellingen) actief webcare gepleegd. Met name op Twitter zijn ze erg actief. Jan vertelde over het waarom en hoe van de webcare die zij plegen.
Heel mooi was het open gesprek met de deelnemers, het delen van de worsteling en het  toegeven dat je samen meer kunt bereiken dan het wiel alleen uitvinden.
Na de veel te korte groepssessie in de zon, werd binnen stil gestaan bij de Twitterwall 1.0, waar ik op twee zondagmiddagen wel heel veel foute tweets op verzameld had.
We waren het eigenlijk roerend met elkaar eens, we moeten er iets mee…maar wat en hoe?
Ik heb gevraagd of het Nova college niet een vervolg bijeenkomst wil organiseren waar geïnteresseerde scholen gezamenlijk aan de slag gaan met webcare, een webcare team, de inrichting daarvan en de functieprofielen.
Vanuit mijn huidige functie kan ik daar natuurlijk niet de regie in nemen maar wel hand en spandiensten verrichten en me er sterk voor maken dat er een vervolg komt.
Willem heeft ook een prachtig succes behaald, want Rob Franken van het ROC West Brabant, meldde ons dat zijn CVB een gedrags code social media heeft aangenomen. Deze zal het personeel en leerlingen proberen te behoeden voor uitglijders. Ik heb de code gelezen, TOP….maar laat de eer van publicatie en de blogpost daarover aan Willem…
Dank, aan hem voor het vervullen van mijn wens….ooit samen op te treden.
EN WORDT VERVOLGD!!!!

Eén reactie

  1. Die vervolgbijeenkomst voor geinteresseerde scholen over webcare en de inrichting daarvan komt er zeker wat ons betreft. Wie doet er mee?

Reacties zijn gesloten.