Skoolmate test 1.

skoolmatetest

Vandaag even iets meer tijd besteed aan de Skoolmate. Afgelopen vrijdag mocht mijn testmaatje al mee naar Brabant en hebben ook verschillende docenten er al gewoon mee gewerkt. Niemand van de aanwezigen kende de Skoolmate, da’s logisch want de doelgroep is 5 tot 12 jarigen…echter toen ik het schermpje draaide en platlegde werden de aanwezigen blij. Leerlingen (ook de MBO leerlingen) zitten namelijk niet meer verstopt achter hun beeldscherm maar het apparaat ligt plat op tafel. Ikzelf heb sowieso de neiging om met het touchscreen te werken (net als mijn telefoon, maar dan groter). Je kunt ook de teksten naar bijvoorbeeld webadressen tikken als je met de stylus software klikt op het toetsenbord. (jammer dat er maar 1 pennetje meegeleverd werd, is een kwijtrakertje).
Schrijven gaat zelfs maar ja…daarvoor moest ik eerst de omtrekkende truc van Willem Karssenberg uitvoeren (Nederlands ipv Engels)….hij gaat er vast zelf over schrijven 🙂
Omdat Windows 7 erop staat kan ik daar ook gelijk mee testen, heb nog geen enkel probleem gehad. Heb mijn maatje woensdagavond aangezet en alles gaat als vanzelf…internet binnen 5 minuten aan degang, lag meer aan het feit dat ik mijn wachtwoord even niet wist.
Vrijdag in Brabant bekabeld internet…als een tierelier en de hele dag zonder stroom gewerkt (ruim 5 uur batterij)
Moeilijk is dus software en hardware van elkaar te scheiden, ga het toch proberen..in de komende tijd.
Wat ik wil gaan proberen in deze testfase is zoeken naar (gratis) software die zinvol is op deze machine. De kracht van het apparaat ligt ’em wat mij betreft in de touchscreen, want het stikt natuurlijk van gelijkwaardige, misschien zelf snellere, betere machines.
Ook ga ik proberen te denken vanuit de leerlingen die ermee zouden werken, waar krijgen ze nu last van? Dat betekent dat ik als ouder en als leerling een account ga maken en de leerling ga lastig vallen met de dicht timmerende pappa’s en mamma’s.
Conclusie tot nu toe, mooi stevig speelgoed en doet wat het moet doen en net als Willem…ben een beetje verliefd op mijn Skoolmaatje…maar 399,– euro hoor! Kan nu nog net Hulpsinterklazen
Wordt vervolgd!