Skoolmate 2.0 om te testen in huis.

Willem Karssenberg en ik hadden de Skoolmate graag meegenomen naar Competentcity om een netbook battle te houden, maar hij was net niet op tijd in huis. Afgelopen dinsdag bracht de buurvrouw mij het bij haar bezorgde pakket. Deze nieuwe Skoolmate (499,00 euro) is iets groter dan de vorige versie maar met name is de snellere processor een echte verbetering. Wat mij eigenlijk het eerste opviel was de totale stilte van deze machine…er ratelt niks. Standaard windows 7 en binnen 5 minuten was ik dus weer online. Jammergenoeg zat de sticker van de windows activeringscode aan de onderkant…was dus even puzzelen.
Nou moet ik toegeven dat de tijd mij deze week ontbrak om te kijken wat er standaard is meegeleverd want er staan al een berg programma’s op.
Vooral vanwege mijn geplaag en geklaag op Twitter moet ik er nu aan gaan geloven en ook kijken naar de #SMART software…nu alleen het bord er nog bij zoeken.
Tot begin februari (denk ik) mag ik de Skoolmate testen en neem deze mee naar plaatsen waar er geinteresseerden zouden kunnen zijn (bijvoorbeeld de Cyberouderavonden). Voor wat hoort wat.
Vragen en tips (vooral software) zijn welkom.