Serge de Beer stuurt mooi persbericht, samenwerking

PERSBERICHT

Ontwikkelaar van onderwijssoftware Paragin heeft de online cursus Onderwijs en ICT vanSerge de Beer onder handen genomen en kosteloos  toegankelijk gemaakt via RemindoContent. Hierdoor wordt de veelgevraagde cursus ondersteund door een gebruiksvriendelijke online leeromgeving.

Serge de Beer, in het dagelijks leven coördinator Onderwijs en ICT, is gespecialiseerd in het efficiënt en effectief toepassen van techniek. In de cursus Onderwijs en ICT laat hij zien hoe ICT te gebruiken is in het onderwijs. De gratis cursus behandelt elke maand een nieuw thema, van social networks tot digitale fotografie en van zoekmachines tot online samenwerken. Inmiddels zijn ruim zevenhonderd onderwijsmensen geabonneerd op de cursus en zijn de thema’s meer dan vierduizend keer gedownload.

Omdat de meeste cursisten de cursus naast hun drukke activiteiten in de school moeten volgen, ontstond er behoefte aan meer ondersteuning bij het leren. Cursisten die een aantal dagen niet aan de cursus hadden gewerkt, wisten vaak niet meer welke onderdelen zij wel en niet hadden behandeld. Paragin bood een oplossing in de vorm van haar online leeromgeving RemindoContent. Hiermee kan de cursist nauwkeurig bijhouden welke onderdelen gedaan zijn en welke nog behandeld moeten worden. Bovendien geeft het systeem aan welke SLB-competenties zijn behaald. Cursisten die de betaalde variant van de cursus volgen kunnen bovendien online hun opdrachten inleveren en laten beoordelen.

Met de samenwerking hoopt Serge de Beer de cursus gebruiksvriendelijker te maken. Doordat de cursisten op elk gewenst tijdstip kunnen starten en zelfstandig met de thema’s aan de slag kunnen, vormt online ondersteuning middels RemindoContent een nuttige aanvulling op het onderwijstraject doordat het leertraject individueel is, maar wel voorzien wordt van een goede sturing. Karin Winters van Paragin: “ICT-vaardigheid in het onderwijs is een belangrijk thema, waar Serge met zijn cursus een nuttige bijdrage aan levert. De cursus Onderwijs en ICT is daarnaast een leuk initiatief, dat we vanuit Paragin graag ondersteunen.”

De online cursus is te vinden op www.learningtouronline.nl.  Als je al in de mailinglijst stond, kun je direct inloggen met je e-mailadres en wachtwoord welkom.
Ook aanmelden kan via hetzelfde adres.