Samsung Galaxy Note 10.1, avondje mee gespeeld

Afgelopen maandag grapte ik bij StationToStation dat er tijd genoeg was om een review te schrijven over de Samsung Galaxy note 10.1, dus mijn maandagavond ging op in spelen.
Op de weblog van Netwijs staat netjes de review die zal ik hier niet herhalen. Henk Heurter heeft daarbij geholpen trouwens, waarvoor dank
Ook was het mijn eerste gastblog bij Netwijs, vast niet de laatste, want er ligt al een hele tijd huiswerk te wachten.

Als je al een tablet gebruiker bent, is het eigenlijk best moeilijk een review te schrijven, want de apparaten lijken qua gebruik en look en feel  allemaal op elkaar, mijn gewonnen iPad, de Asus Transformer van mijn keukentafellief en nu een avondje Samsung Galaxy tab 10.1.
Verschil met Apple dingen blijft helaas de massa apps die er zijn voor zowel zakelijk, privé als onderwijs gebruik. De Android markt kan daar nog niet tegenop. Echter door de bomen is het bos in app land niet meer te zien en ik vraag me echt af hoeveel van de apps er echt actief gebruikt worden.
Volgens mij (als je vanuit onderwijs redeneert) werken veel docenten in alle onderwijslagen hoofdzakelijk met methodes, die meer en meer digitaal worden aangeboden. De uitgevers zullen denk ik ook meer en meer Android en straks ook Windows 8 varianten gaan aanbieden.
Voor mezelf als Android fan (mijn HTC telefoon gaat nog lang mee) is de Samsung een prima apparaat, snel, gebruiksvriendelijk en vol standaard apps.
Wat ik wel heel vervelend vind, is het ongevraagd importeren van mijn Gmail en Picasa albums, nadat ik mezelf alleen had aangemeld bij Google Play.
De kleine fout na starten op je beeldscherm: beweeg met je vinger op het beeldscherm om je telefoon te starten in plaats van apparaat activeren is een domme fout, die allang aangepast had kunnen worden.

Zoals bekend is de camera  veel beter dan die van de iPad2, maar wat mij betreft niet relevant, want een beetje staan schuiven met zo’n tablet om een foto te maken is niet echt handig, daar zijn digitale camera’s, Flips of telefoons voor.

Wat ik wel lekker vind, is de massa (tijdelijke) extra Dropbox ruimte. Op het moment dat je iets in Dropbox zet met de Galaxy pik je zo ik 48 gig, Henk maar 20 gig mee. Maar nog steeds gebruik ik Dropbox alleen om tijdelijk te parkeren en uit te wisselen, zakelijke stukken zul je er van mij niet vinden.

Nu maar wachten op de eerste Windows 8 tablet, wil ik ook best een review over schrijven (lees: tijdje mee spelen).

Eén reactie

  1. Lijkt mij een geweldige tablet! Ik wacht zelf op de Windows 8 surface tablets.. want ik wil ook een Windows Phone 8 kopen wanneer deze in de winkels liggen.. het schijnt dat die twee dingen heel goed met elkaar kunnen samenwerken..

Reacties zijn gesloten.