Rome napret.

Rome in 3 dagen, moet kunnen. We hebben helaas Villa Borghese niet bezocht, daarvoor moet je veel verder van tevoren reserveren. We hebben net de 365 kerken niet gezien, maar wel eens stuk of 10. Wil toch heel even een paar foto’s delen om te bewijzen dat we wel veel andere dingen gezien hebben. Bijvoorbeeld de extase van Sint Theresa (Bernini) en Het martelaarschap van Matteüs, in de San Luigi dei Francesi (copy pasten maar). Maar het lekkerst was het weer, sinaasappels aan de bomen en alle pleintjes. Ja mensen, ook de Trevi fontein, Collosseum en Forum Romanun hebben we natuurlijk bezocht. Voor diegenen die nog niet geweest zijn…neem een Roma Pass om lekker door de stad te reizen met het OV, daar kan het blijkbaar wel…met 1 pas in de bus, metro en het museum.

Dan nog even 3 tips om lekker, betaalbaar en authentiek te eten. Bij alle drie de restaurants geldt…kom op tijd of neem buiten wachten voor lief.
Hostaria Da Nerone, Antica Pizzeria Est Est Est F.Lli Ricci en als laatste Hostaria La Carbonara.

2 reacties

  1. Ja, prachtig. Rome is mijn favoriete stad. Ik heb nog aanvullende restauranttips:
    Pizzaria Ivo: Via S.Francesco a Ripa 158 (Trastevere).
    Erg goed en zeer goedkoop. Het restaurant is allesbehalve chique maar erg sfeervol. Er komen eigenlijk geen toeristen.

    La taverna del moro da Tony in Via del Moro 43 (Trastevere).
    Tony is de kennis van mijn zus en zwager. De vis is vooral erg goed. Als voorafje moet je vragen verschillende anti pasti te maken. Het is er altijd erg druk en het personeel loopt vreselijk te stressen. Typisch Italiaans.

  2. @wilfred, bedankt…leuk kunnen we weer ergens naar uitkijken. Moeten nog terug voor de Villa Borghese 🙂

Reacties zijn gesloten.