Rolmodel…nou niet altijd

Op de weblog van de CVI conferentie schreef ik hoe het Backstage was. Omdat ik liever op mijn eigen weblog kritische noten kraak, heb ik de posts dus gescheiden.

Als helpende hand was het ook dit jaar weer een pracht conferentie. Toch wil ik een paar opmerkingen kwijt over het gedrag van enkele deelnemers.

Rangen en standen.
Ik heb een persoonlijk probleem met rangen en standen gedrag en ik reageer daar soms wat fel op. Sorry bij deze, als u als manager, bestuurder, directeur aangesproken werd op het niet dragen van een badge. Sorry dat u tegengehouden werd, toen workshops al een kwartier bezig waren.
Dat u zich gedroeg of studenten en ondergetekende lucht voor u waren siert u als onderwijs mens niet echt, maar het is u bij deze vergeven.
Wel moest ik even slikken toen een van de deelnemers aan mij vroeg hoe het was om concierge te zijn van een locatie. Misschien snapte ik de grap niet, dat kan ook.

Kan iemand mij nog even helpen met de volgende vragen?

Waarom komt u als presentator niet even vooraf kijken naar de workshopruimte.
Waarom test u niet even vooraf of de technische zaken in orde zijn?

In heel veel mailverkeer is toch duidelijk aangegeven dat verloopstukjes, laptops en andere besturingssystemen even getest konden worden in de ict ruimte. De studenten daar hebben het niet heel erg druk gehad. De studenten op de locaties daarentegen moesten flink aan de bak. Er was zelfs een presentator die verwachtte dat de laptop door het cvi geleverd werd.
Vervolgens leende een student zijn laptop uit, maar blijkbaar was het teveel moeite om deze even zelf terug te brengen.
Er vanuit gaan dat er op stel en sprong een flipover met stiften beschikbaar is, is ook niet heel handig.
Kunnen er een paar tafels in de ruimte? Heeft u dat aangegeven en besteld? Nee, maar ik dacht dat regelen we daar wel.

Waarom bereidt u uw bezoek niet beter voor?
Op de locatie Neushoorn liepen 10 presentaties/workshops in paralelle sessies gedurende 8 rondes. Dat was op alle locaties het geval trouwens.
Onmogelijk voor om elke titel van een workshop of de presentator uit ons hoofd kennen.
De app downloaden was echt niet heel veel werk en daarmee waren teleurstellingen over vervallen sessies ook echt te voorkomen. Dan is het minder netjes om de studente die door de gang loopt te verwijten dat er niet goed over gecommuniceerd was.
Bij een goede voorbereiding of de gedownloade app had u ook wat gerichter naar de weg kunnen vragen. De ruimtes waren best goed te vinden, als u maar de moeite zou nemen om te lezen en om u heen te kijken.
Vragen naar een trap waar u voor staat is best genant, vindt u ook niet?

Waarom ruimt u uw eigen zooi nooit op?
Volgens mij waren er geen mensen bij die geen handen hadden, maar een koffiebekertje in een afvalbak gooien is blijkbaar best moeilijk. Ook meegenomen serviesgoed vanuit de Harmonie liet u staan, ondanks het verzoek om het mee terug te nemen.
Iemand gaf als reactie dat het een betaalde conferentie was en dat mensen dus niet zelf hun rommel op hoefden te ruimen. Mooi voorbeeld was u voor de studenten, die u zelf opleidt.

Waarom kunt u nog steeds niet klokkijken?
Het blijft vreemd om ervan uit te gaan dat u ten alle tijden kunt aansluiten in een lopende workshop. Twintig minuten later komen en boos zijn als een deur gesloten is, weer een prachtig voorbeeld van hoe het niet zou moeten. U stuurt uw studenten toch ook weg en registreert dan de afwezigheid? Vooral stijf doorlopen alsof u niet hoort dat er tegen u gesproken wordt, is echt kinderachtig. Studenten vonden het gedrag van sommige mensen echt heel lastig om mee om te gaan. Misschien iets om eens over na te denken.

Natuurlijk betreffen deze kritische noten maar een heel klein deel van de deelnemers, want de studenten hebben aangegeven dat ze veel geleerd hebben en het prima naar hun zin hadden. Ook ik heb genoten maar ik ben blij dat het nu weekend is.

3 reacties

  1. Jeej. Dat heb ik allemaal niet meegekregen , heb alle workshops kunnen volgen die ik wilde, was steeds keurig op tijd, heb een huilende studente nog hulp geboden , heb heerlijk gegeten en veel mensen gesproken . Ik had geen taak en daarom heb ik twee dagen ‘ vakantie’ gehad. Blog volgt !

  2. Altijd weer een eye-opener een blog van jou over de “onderwijs” wereld. Er gaat natuurlijke heel veel goed. Er zijn natuurlijk heel veel goede mensen. En goed dat je het schrijft. Ik had trouwens niet verwacht dat in NL mensen te laat komen voor een presentatie of workshop. Ik dacht dat het hoort bij de Portugese mentaliteit. Uiteindelijk heb ik een gedragscode geschreven in 10 punten over het hoe en wat van een yogales (op tijd komen onder andere) en van workshops. Het helpt … ze communiceren nu of ze wel of niet zullen verschijnen en of ze de les mogen inhalen. je bent een super harde werker!

Reacties zijn gesloten.