ROC I-partners 19e Themaconferentie in den Haag,

Dit wordt een typische kopieren plakken post. Waarom meerdere keren over hetzelfde schrijven. Trendmatcher en Blogisch waren zeer actief vandaag met bloggen, flippen, fotograferen en hadden beiden ook de Twitterfontein op hun weblog klaargezet. Wil je alle Twitterberichten van vandaag in een keer nalezen kan dat hier, actieve Twitteraarse waren dungezaaid maar wel sinds gisteren uitgebreid met @sanderpeters (Kennisnet).
Al met al een leerzame gezellige dag en voor het eerst vanuit een ander perspectief bekeken, even wennen en natuurlijk vol grappen (en 4x Poken)
Omdat ik nu geen uitgebreide beschrijvingen hoef te geven heb ik de ruimte om even een “persoonlijke en vrouwelijke” kritische noot te plaatsen. ROC I-partners is van oorsprong onstaan vanuit de harde ICT kant en inmiddels gegroeid naar een inhoudelijk mooie combi Informatiemanagement, ICT en ook onderwijs. Er was al eens een grap gemaakt of ik in een mantelpakje zou verschijnen, vanuit de niet ROC kant, maar heren jullie kunnen er ook wat van zeg. Ik ben slecht in schatten van aantallen, maar laten we zeggen dat er 150 mensen waren (correct me if I’m wrong). Een grote pakkenmaffia en grof geteld 15 vrouwen in het gezelschap. De Key-notes: mannen, alle presentaties gegeven door mannen. Nu heb ik natuurlijk niets tegen mannen, maar voor de sfeer is op zulke conferenties een evenrediger verdeleling mannen en vrouwen wel gezelliger. Tip voor het organiserende Deltion College op 17 september in Zwolle, een afspiegeling van de samenleving in elk geval voor wat betreft sekses (meer variatie zou mooier zijn) is een nobel streven. ICT, Informatiemanagement, Onderwijs en accountmanagement van “supporting partners” is allang niet meer een “mannen” aangelegenheid. Vrouwen trekken in elk geval nog af en toe iets kleurigs aan en niet de eeuwige blauwe blazer of krijtstreep. Misschien een voorbeeld nemen aan de Hapsnapshots van Nnoal afgelopen oktober (foto’s als bewijs), waar alleen vrouwen presenteerden en lieten zien dat ze inhoudelijk niet voor mannen onderdoen.
Volgende week Innoveertigers, wordt gezellig Annet :-), gelukkig iets minder mannen dat wel.
salaries.jpg

Blogged with the Flock Browser

0 reacties

  1. Helemaal eens, Karin, vond het erg jammer dat ik er niet bij kon zijn om het vrouwelijke element wat meer vorm te geven. Een mantelpakje heb ik niet, maar daar zit volgens mij toch niemand op te wachten.
    Ik ben nu de griep van me af aan het slaan en hoop je inderdaad volgende week in Amsterdam te zien en te poken!

Reacties zijn gesloten.