ROC Congres, toch 1 dagje naar Lunteren

Het Nationale ROC Congres

Toevalligerwijs sprak ik vorige week een spreker (collega) die mij en een vrijkaart voor de 1e congresdag aanbood. Dat slaan we niet af natuurlijk (weer 600 euri bespaard voor de baas).
Mooi programma en ik zag dat Bernard Fransen ons daar gaat vertellen hoe onze ROC onderwijs infrastructuur er uit gaat zien. Kijk, dan weet ik na morgen iets dat mijn collegae nog niet weten. Ook de ROC Academy gaat een verhaal vertellen over HRM beleid en professionalisering, natuurlijk ga ik daar niet kijken want anderen hebben heel interessante verhalen en interne kennis kun je ook intern halen.
Blijft echt heel jammer dat het congres zo onvoorstelbaar duur is, in vergelijking met de IT conferentie bijvoorbeeld en dat docenten daar natuurlijk nu in de examenperiode van het MBO niet naartoe kunnnen. Beleidsmedewerkers en Management neem ik aan zullen morgen de klok slaan, terwijl de uitvoering toch echt op de werkvloer plaatsvindt. Ja, ja ook ik ben een “procescoordinator” en dus niet de vrouw met de voeten in de modder. Gelukkig is er de Blog waar ik mijn ervaringen met de werkvloer kan delen.

Blogged with the Flock Browser