RemindoToets en ROCMN in een klap.

Terug op 2 oude nesten in 1 bijeenkomst vandaag. Omdat ik aan de keukentafel vernam dat er vandaag een training Remindo Toets van mijn oude club Paragin zou zijn, heb ik snel gevraagd of ik mee mocht doen.
Natuurlijk om te zien hoe het er op de Harmonielaan voor zou staan, mijn laatste standplaats bij het ROC Midden Nederland maar ook om te kijken hoe de definitieve nieuwe Remindo Toets er nu uit zou zien.
Bij binnenkomst was er een minireunietje met oud collega’s van Gildevaart en nee ik heb nog steeds geen verdriet van mijn vertrek. De sfeer is nog steeds niet juichend, meer op het sleep me er wel door niveau. Mensen kom op, pak de draad op, innoveer, enthousiasmeer en smeer niet alleen nieuwe verf op de muren. Het draadloze netwerk rammelt, de PC’s zijn dichtgetimmerd en het internet is zo traag als jeweetwel. De omvang van docentenkamer is gehalveerd maar ook daar is in het meubilair meer geïnvesteerd dan in de ICT de afgelopen jaren. Dat kan natuurlijk ook komen doordat de dienst ICT vraaggestuurd werkt…als er geen vraag is….hoeft er ook niet geantwoord te worden.
Bel me, bel me, bel me…rinkelde er door mijn hoofd.

De training RemindoToets werd verzorgd door Remko en Roan, dat was op zich al erg leuk om eens mee te maken. Maar natuurlijk was ik het meest nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van RemindoToetsManager en RemindoToets (als uitleveromgeving).
Ik blijf nog steeds trots op de producten die Paragin maakt, maar zeker nu ik probeer van afstand te kijken en inmiddels her en der wel wat andere toetssystemen heb gezien.
Gebruiksvriendelijk, maar ook als je meer en dieper wilt voldoet het aan veel  eisen.
Gek genoeg werd er wat mij betreft teveel stilgestaan bij het maken van de PDF sjablonen. Mooi , maar natuurlijk blijft het raar dat er  in een zeer mooie, snelle alles bevattende digitale toetsomgeving nog steeds stilgestaan moet worden bij het afnemen van papieren toetsen, dat probleemloos massa’s digitale toetsen in een keer aan zou kunnen.

Complimenten voor de programmeurs en een aanbeveling aan allen die nadenken over een digitaal toets systeem dat op het heden en de toekomst is ingesteld! Meer weten?