Relatiedag Ontwikkelcentrum TOP maar jeuk aan mijn vingers….presenteer dan zonder krachtpunt presentatie

Vanmiddag mocht ik aanwezig zijn bij de relatiedag van het Ontwikkelcentrum. De gekozen locatie was Radio Kootwijk, wat een surrealistische plaats om naar toe te gaan. (vooral als erkend nachtblinde weer weg te rijden in het pikkedonker, met de waarschuwing kijk uit voor wilde zwijnen in je achterhoofd). Heb het gebouw op de foto gezet en ben daarna naar de “echte place to be” gereden. Allereerst vond ik het een eer om erbij te zijn in een voor mij wat vreemde rol…echt werken als commercieeltje. Warme ontvangst, foto (waarvan we bij vertrek een mooie afdruk van alle aanwezigen meekregen in een envelop…wie is wie avondje in december straks). Ook zag ik daar voor mijn gevoel voor het eerst “zakelijke relaties” en ouwe jongenskrentebrood netwerk vriendjes door elkaar heen.
Leuk was de melding van Wim Drost dat ‘ie “ons” kende. Afijn de mensen van het Ontwikkelcentrum doen hun voorbereidend werk goed! Prachtig initiatief! Ook de vorm van de catering was er een die ik voor de edubloggers in mijn hoofd ga houden…zelf hapjes halen…stuk voor stuk smakelijk en veel variatie: Compliment! Bij deze is het de locatie vergeven dat Internet en telefoon niet echt dikke bereikbaarheidsstrepen gaven. Gastvrij en zeer vriendelijke bediening..kom je niet vaak meer tegen.
Maar…beste dagvoorzitter….ik wil soms zitten…ik wil niet weten wie jij bent en wat jij doet…..ik wil netwerken…..ik wil soms roken.
Beste presentatoren, bedenk voor de volgende keer:
1) dat de de doelgroep al weet wat het ontwikkelcentrum doet en wij echt dachten een spelletje te zien.
2) dat een een presentatie niet betekent dat je jezelf profileert en zeurt over het feit dat je geen geld krijgt maar zelf kiest voor een eigen weg en daar de consequenties voor moet dragen.
3) dat een een map met papier niet innovatief is, ook niet als de inspectie het mooi vindt
4) dat onderwijsinnovatie niet bestaat uit het aanbieden van Word documenten en links naar video’s
5) #$#))*(dat is een vloek)…..lees niet van papier en #@@^&$#@ start een presentatie, maar laat ons niet kijken naar de dia’s aan de linkerkant een hoofdia in het midden en dan ook nog het filmpje alleen kunt starten vanaf je bureaublad, terwijl de link al in de presentatie zit! Tenenkrommend, als dan iemand het rechtzet dat je niet weet hoe je naar de volgende sheet kom, schande!
6) een presentatie moet boeien, triggeren, inspireren, iets losmaken…….slapen doe ik thuis wel!

De 6 tips zijn aan de presentatoren gericht, want ik was blij dat ik erbij mocht zijn…en hoop dat (wie zeurt krijgt een beurt) ik er volgend jaar weer bij mag zijn!

signed_presentation_en.gif

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.