Quora, ik weet het nog niet


Vorige week las ik een stukje over Quora en heb natuurlijk gelijk even een account aangemaakt. Toen moest het nog met een invite maar volgens mij mag nu iedereen er een account aanmaken. Koppelen aan Facebook of Twitter account kan ook, dan komt gelijk je profielafbeelding mee (wat nog meer?).
Quora lijkt in de eerste oogopslag op een heel rustige variant van Twitter.
Het is de bedoeling dat je daar op enkel vragen stelt en antwoorden geeft.
Je kunt je abonneren op een vraag zodat je dat blijft volgen.
Ook kun je volledige topics als Twitter, Bloggen, Social Media, enzovoort volgen.
Het enige dat ik er tot nu toe steeds doe is mensen die mij volgen, terug volgen…de meeste ken ik uit Twitter en dus hoef ik daar niet echt naar een profiel te kijken. Gek genoeg volgen mij  in Quora mensen die ik graag als volger in Twitter zou hebben.
Ik denk dat gezien mijn mengvorm van Twittergebruik, babbelen…delen en antwoord geven Quora mij te forumachtig is. Ook denk ik dat,  gezien het feit dat de voertaal Engels is (ik heb nog geen andere taal gezien) het ook lastig is om echt snel te schakelen. Maar wie weet, wordt het nog wat. Is er iemand die andere ervaring heeft en nu juist Twitter verlaat?

3 reacties

  1. Ik weet het ook nog niet. Ik merk dat ik een app zoals Tweetdeck of Twittelator wis. Ik beschouw het ook niet als een vervanging van Twitter. Wellicht zie je wel een verschuiving van de serieuze vragen van Twitter naar Quora. Deze laatste applicatie zal wellicht ook mensen aanspreken die Twitter te informeel vinden.

Reacties zijn gesloten.