PROM:PartyRotOpMan? #TGIF

Wat doe jij aan? Hoe gaan we erheen? Zullen we vooraf afspreken?

De nieuwsbrief van de de feestcommissie hangt net op de kluisjes in de school.
Op de laatste dag van de examens is er een heus PROM feest.
Rode lopers voor de hoofdrolspelers, want alle examenkandidaten zijn vanzelfsprekend VIP’s
Natuurlijk is er een fotograaf die van aankomst tot vertrek plaatjes schiet voor het jaarboek (dat je later voor 25 euro kunt bestellen).

Met de vriendinnen samen is het makkelijk gewoon te luisteren naar de plannen en voorpret. Ze staat bekend om haar zwijgzaamheid.

Mam vond de gang naar de voedselbank al te gênant voor woorden, maar het moest gewoon. Thuis met de 2 broers de één in groep 8 en de ander in de brugklas waren er al  heel wat tranen gevloeid.
Bas kon mee op brugklaskamp aan het begin van het schooljaar maar daardoor was de ouderbijdrage voor Jeroen niet haalbaar. Hij mocht dus niet mee op schoolreisje, want de ouderraad was daar streng in..geen ouderbijdrage betaald…geen schoolreisje.
Boeken, fietsen, internet, gym spullen, feestjes…passend en metend..deden ze het samen zonder mopperen en zonder er ruchtbaarheid aan te geven.
Te trots om hulp van anderen te vragen, ze rooien het wel met elkaar.

Ondertussen maken de vriendinnen volop plannen. 
Een French manicure setje is een tientje. Wat zijn we nog wit, voor 29,50 kun je Tan Sprayen. Ga jij nog naar de kapper? Mijn ouders hebben een roze hummer gezien die ze willen huren…wie doet er mee?

Natuurlijk is ze blij dat het examen er op zit en hoopt ze net als haar klasgenoten dat ze geslaagd is.

Maar het feestje met de jurken, opmaaksessies en de ophaalauto’s laat ze aan zich voorbij gaan, ondanks het feit dat mam van alles voorstelt.

Mijn eigen overpeinzingen.
Terwijl er een online petitie voorbij komt over Zwarte Piet die uit het Sinterklaas journaal verbannen moet worden…zie ik de limousines  de buurt uitrijden.

We gooien dus een traditie als Sinterklaas met zijn zwarte Piet weg en fietsen er na Valentijn en Halloween kritiekloos een zoveelste Amerikaans commercieel wangedrocht in.

Volgens mij hebben heel veel Amerikaanse horrorfilms wel iets met de Promfeestjes.