Pro meeting Profiel Almere

Vorige week donderdag vroeg Erno Mijland   mij (volgens wel ingelichte kringen niet als 1e) om hem te vervangen bij een Pro meeting van Profiel  over Social Media in het Onderwijs.
Nou heb ik geen hekel aan presenteren (mits de inhoud ook echt de mijne en ik vragen over het onderwerp kan beantwoordn), dus graag gedaan.
Op de Creative Campus in Almere waren ca. 30 mensen bijelkaar om achtereenvolgens te luisteren naar Henk van der Duim van Social Crowd. Het duurde even voor ik wist waar ik hem van (her)kende, juist hij heeft Flirtcoach in zijn profiel op Twitter staan en dus volg ik hem.
Daarna mocht ik Handen uit de Mouwen, social media in het onderwijs.
De presentatie staat hier, maar eigenlijk zijn het alleen plaatjes en soms links, het verhaal erbij is natuurlijk veel leuker.
Toon Rekkers van Koning Willem I, moest vanwege mijn langdraderigheid zijn presentatie inkorten. Als cadeautje had hij zijn vers van de pers boek Mediawijsheid & Social Media bij zich. Ik heb natuurlijk een gesigneerd exemplaar, en nee…ik ga niet zeggen wat ik van het boek vind.
Als laatste spreker Marco Koolen van het ArcusCollege, met een leuk verhaal over de interne strategie rondom sociale media. Mooi aan het verhaal vond ik het feit dat zij bij Marketing en Communicatie eindelijk de student en de medewerker als klant zien. Ze hebben profielen van een aantal doelgroepen een gezicht en een naam gegeven. Deze profielen worden steeds gehanteerd bij het nemen van besluiten rondom de in aanbouw zijnde websites en Mijn Arcus (community).
Gebruikers kunnen straks aangeven op welke manier ze van nieuws, cijfers en roosterwijzigingen op de hoogte gehouden worden. Hopelijk maken  ze een platform dat hergebruikt kan worden door andere scholen.
De brainstormsessie volgens het disney principe moest ik aan me voorbij laten gaan.
Leuke bijeenkomst en helaas weer schrijnende verhalen van MBO docenten over de technologie in hun school. Een docente die nieuwe media lessen geeft…maar niet eens beschikt over een beamer. Ex-collega’s van mijn oude ROC die geen PC’s in de klas hebben en geen wifi bereik hebben in hun lokalen.
Valt nog genoeg op te lossen aan de techniek kant voor er werkelijk grote slagen gemaakt kunnen gaan worden met Social Media in het onderwijs.
Oh ja, Profiel….geen certificaten voor deelname uitreiken als mensen niet hoeven aan te tonen wat ze geleerd hebben, wassen BIOneus.
Nu hollen naar de Kenniscarroussel in Woerden en morgen naar TEDxAmsterdamED, ach wat een slecht leven.