Deze pagina is een beschrijving van de manier waarop het KarinBlogt informatie verzamelt over bezoekers en de wijze waarop deze informatie gebruikt wordt. Als je dit leest dan heb je ongetwijfeld iets over de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) gelezen en dan vraag je je af of deze site hier aan voldoet.

Allereerst, KarinBlogt is een hobbyblog van Karin Winters en is daarmee een niet-commercieel blog. Ik verzamel en verwerk zelf niet actief persoonsgegevens en ik heb daar ook geen enkel belang bij. Echter, via bepaalde externe diensten en specifieke functionaliteiten van dit blog worden er wel indirect (persoons)gegevens verzamelt en verwerkt:

  1. Bij het bezoeken van een willekeurige pagina op mijn blog wordt dit bezoek vastgelegd in een cookie en weten ook WordPress.com en Koko analytics iets meer over je;
  2. Zodra je een reactie achterlaat op een blogpost worden ook gegevens van je gevraagd.

Bij het bezoeken van dit blog
KarinBlogt maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door een browser op de computer of mobiel apparaat wordt opgeslagen. Een voorbeeld hiervan is een sessie-cookie dat door KarinBlogt gebruikt wordt om na te kunnen gaan welke pagina’s iemand bezoekt. In een sessie-cookie worden geen persoonsgegevens opgeslagen. De informatie in een sessie-cookie wordt verwijderd nadat je KarinBlogt verlaat.

WordPress.com statistieken
KarinBlogt is een zgn self-hosted WordPress weblog. Hierbij wordt er ook gebruik gemaakt van een statistieken dashboard. Hierbij worden de datum, tijd en de opgevraagde pagina/url, informatie als de gebruikte browser, de website die een bezoeker bij KarinBlogt gebracht heeft of zoektermen die gebruikt zijn geregistreerd. Dit gebeurt anoniem en kan niet via IP-adressen herleid worden naar individuele bezoekers. De privacyverklaring van WordPress kun je hier lezen.

Koko Analytics
Omdat de statistieken van WordPress.com beperkt zijn qua rapportages, wordt via KarinBlogt een cookie geplaatst van een plugin Koko Analytics. KarinBlogt gebruikt deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken.

De informatie die ik verzamel wordt geanonimiseerd. Je IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door servers behalve die van Siteground waar KarinBlogt gehost wordt.

Toestemming voor het plaatsen van cookies
Je ziet bij het landen op deze site een balk waarin toestemming gevraagd wordt. Deze kun je altijd intrekken wanneer je weer langskomt.
Ik probeer het insluiten van derde partijen te voorkomen (youtube bijvoorbeeld)

In- en uitschakelen van cookies (van andere partijen) en verwijdering daarvan
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. Ook zijn er tools als Ghostery om inzicht te krijgen in welke cookies er geplaatst worden inclusief de mogelijkheid deze blokk

Reageren op een blogpost

  • Via het reactieformulier onder iedere blogpost kun je op de betreffende blogpost reageren. Het is niet nodig om een account aan te maken als je wilt reageren op blogposts op KarinBlogt. Wel is het noodzakelijk om een naam en een e-mailadres in te vullen. Optioneel kan een link naar een website aan een reactie worden toegevoegd. Niets verplicht je om een geldige naam of mailadres in te vullen want ze worden functioneel niet gebruikt.
  • Bij het invullen van de gegevens word je gevraagd of je deze gegevens in de browser wilt bewaren (in een cookie) zodat die bij een volgend bezoek weer gebruikt kan worden. Hier moet je actief toestemming voor geven.
  • Het ingevulde mailadres is nooit zichtbaar voor andere bezoekers, het is alleen zichtbaar in de beheerinterface van KarinBlogt. Het mailadres zal uitsluitend gebruikt worden indien de beheerder via e-mail in contact moet/wil komen met de reageerder. Mailadressen zullen niet worden gepubliceerd, verkocht of anderzijds verspreid worden.
  • Indien je een reactie plaatst bij een blogpost, wordt deze reactie, samen met je ingevulde naam, openbaar getoond bij het betreffende bericht en kan iedere bezoeker van KarinBlogt  deze reactie lezen en hier op reageren.
    De Reactiemogelijkheid is slechts 14 dagen open. Daarna kan er niet meer op een blogpost gereageerd worden.
  • Indien je achteraf een door jou geplaatste reactie – om wat voor reden dan ook – door mij wil te laten verwijderen, kun je mij dit melden via karinwinters @ gmail.com o.v.v. de titel en de datum van publicatie van het bericht waar je op reageerde. Je reactie wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.
  • Berichten en bijbehorende reacties op mijn weblog zijn voor de hele wereld leesbaar en kunnen worden opgenomen in zoekmachines (bijvoorbeeld Google e.d.), zodat deze ook nog te vinden zijn, nadat het origineel op mijn weblog is verwijderd. Ook kunnen andere websites/weblogs jouw reactie overnemen. Zowel over de opname van jouw reactie in zoekmachines als overname ervan op andere websites/weblogs heb ik geen controle.
  • Zodra je een reactie bij enig bericht hebt geplaatst, ontvang ik een mailtje in een Gmail account. Dit e-mailbericht wordt – nadat ik het gelezen te heb – onmiddellijk door mij in de ‘prullenbak’ van Gmail gegooid. Gmail verwijdert dit e-mailtje definitief en automatisch na 30 dagen.
  • Indien een mailadres, link, of de inhoud van de reactie naar het oordeel van de beheerder SPAM bevat, dan zal deze verwijderd worden.
  • Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens, zoals je die zelf hebt opgegeven bij de reacties op blogposts. WordPress is in staat alle gegevens die op KarinBlogt verzameld zijn, gekoppeld aan je mailadres, te bundelen en die je toe te sturen op het mailadres in kwestie. Laat me weten van welk mailadres ik dit moet checken en je krijgt een zip-bestandje gemaild.
  • Ook kun je mij vragen – via het het eerder genoemde emailadres om jouw reactie te verwijderen, te anonimiseren of te corrigeren. Reacties zullen alleen dan verwijderd worden als dat de eventuele ontstane draad van reacties bij een bericht niet verstoort. Is dat wel zo, dan zal de reactie, op verzoek van de plaatser, anoniem gemaakt worden.

Enkele belangrijke opmerkingen m.b.t. de beveiliging

  • KarinBlogt heeft een beveiligde (https) verbinding. Dit betekent dat de gegevensoverdracht tussen jouw apparaat en mijn blog veilig is en dat deze gegevens niet onderschept kunnen worden door externe sites of apps.
  • Om op KarinBlogt blogposts te plaatsen en dit blog te kunnen gebruiken en te beheren heb ik een administratoraccount dat beveiligd is met extra maatregelen. Die ik hier verder niet uit de doeken doe want dat maakt het er niet veiliger op natuurlijk.
  • De (beveiligings)updates van Windows worden automatisch geïnstalleerd op alle computers die ik gebruik. Ook zorg ik er voor dat ik – gemiddeld binnen enkele uren – nieuwe versies van WordPress en de verschillende plugins installeer.

Contactgegevens

  • Je kunt contact met mij opnemen via
    • een rechtstreeks mailtje naar mijn mailadres karinwinters (@) gmail.com

Klachten over de wijze waarop ik omga met je persoonlijke gegevens?

  • Heb je toch klachten over de manier waarop ik met je privacy en de door jou verstrekte persoonsgegevens om ga? Dan kun je een klacht indienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens: ‘Tip ons‘.