Prik ik heb je….

Nog nooit ben ik zo goed voorbereid naar een afspraak gegaan.

  • Vragenlijst geprint en ingevuld.
  • Uitnodiging uit de mail geprint.
  • ID bewijs erbovenop.
  • Wekker gezet (stel je voor dat ik me zou verslapen).

Om 9.26 uur mocht ik vanmorgen aansluiten op de vaccinatie locatie in Hoogeveen voor mijn 3e prik.
Het voelde als een uitje, want naast de supermarkt kom ik tegenwoordig niet op veel andere plaatsen.
Prima geregeld, als een geoliede machine van A naar B. Vriendelijke en soms best vrolijke GGD medewerkers.
Binnen 20 minuten (inclusief het wacht kwartiertje) stond ik weer buiten.

Cijfertjes enzo
Overdag volg ik Twitter en het nieuws eigenlijk amper. Het leidt af en nieuws is al oud voordat het gelezen is.
Je kunt ook niet zeggen dat het op dit moment heel gezellig is op Twitter, maar dat terzijde.
Het eerste wat ik doe als ik rond half zes even niks doe,  is kijken op het account van @marinovanzelst wat de stand van Coronazaken is.
Vandaag viel me weer op dat, ondanks de lockdown, de besmettingen hoog blijven en het percentage positief getest steeds hoger wordt. Gelukkig is er inmiddels ook aardig wat onderzoek naar de Omikron variant, dus oplopende besmettingen zijn logisch. Nou maar hopen dat ziekenhuisopnames en IC opnames niet te hard meestijgen.

Mooi nieuws wel.
De scholen mogen weer open met wat mitsen en maren. Hopelijk hebben besturen in de kerstvakantie de tijd genomen om in alle klassen CO2 filters en luchtfilters of ventilatiedingen te installeren. Je bent per slot van rekening ook verantwoordelijk voor je personeel en hun veiligheid.
Wat ik wel onbegrijpelijk vind is dat mbo dicht blijft, terwijl de bevolkingssamenstelling daar(qua leeftijd) vergelijkbaar is met vo (als je naar vwo en gymnasium leeftijden kijkt). Maar ja…ik ben edublogger af….

Oh en bijwerkingen?
Stijve arm en inmiddels wat rillerig…..geen dry januari dus ik neem straks een neut en ga er vroeg in vanavond.
Morgen weer een (blog)dag.

Eén reactie

  1. Mijn dag begint voortaan weer ouderwets met ‘Karin Blogt’. Ja en een proefabonnement op Trouw. Maar die twee zaken hebben natuurlijk niks met elkaar gemeen.

Reacties zijn gesloten.