Presentatie #Boektweepuntnul en #Handboektweepuntnul

Volgende week zaterdag is het zover, dan komt het 2e BoekTweePuntNul uit. Daarin opgenomen 200 webtools die je kunt gebruiken in je onderwijs.
Daarnaast (zoals vrijdag al fijntjes vermeld) mocht ik ook een bijdrage leveren aan HandBoekTweepuntNul. In dat boek staan 12 hoofdstukken waarin dieper ingegaan wordt op verschillende onderwerpen die met Web 2.0 te maken hebben. Hoofdzakelijk geschreven voor docenten die de verschillende tools willen toepassen in hun onderwijs, maar een directielid zou hier ook mee uit de voeten moeten kunnen , daar waar het gaat om visie en beleidsontwikkeling.

Mijn hoofdstuk,” kansen en gevaren van Sociale Media” was voor mij de eerste keer om iets meer dan een blogpost of in een vast format te schrijven. En geloof me, dat viel dus niet mee. Dankzij de onvoorstelbare geduldige en kundige begeleiding van Carla Desain lijkt het nog ergens op.
Tijdens de bijeenkomst rond de presentatie volgende week zaterdag bij Beeld en Geluid in Hilversum zullen wij de boeken pas vast mogen houden. Ik heb al een drukproef gezien en zelfs de door mij gestuurde foto’s zijn in mijn hoofdstuk opgenomen.
Voor diegenen  die nu zeggen, waarom een boek op papier…..tsja….ik heb em gewoon in mijn tas zitten en blader er af en toe doorheen. De app heb ik niet op mijn iPad staan, heb namelijk meerdere PC’s

Een van de hoogtepunten van de boekpresentatie zal een heuse Battle of the Trendwatchers zijn. Remco Bron neemt het hierin op tegen Vincent EvertsWillem Karssenberg zal tussen deze kenners, die zeker aan elkaar gewaagd zijn, modereren.
Ik heb NU al medelijden met Willem……want Remco en Vincent zijn verbale stuiterballen en ik ben heel benieuwd hoe het met de ego’s van de mannen gaat.

Op Twitter heb ik al geroepen dat het leuk zou zijn om voorafgaand met een stel het museum van Beeld en Geluid door te lopen, vooral vanwege de interactieve dingen die er zijn en waar ook video’s en foto’s van gemaakt worden. Dus bij deze ook hier, wie wil kan om 11 uur aansluiten om alvast voorpret te beleven. Opgeven hoeft niet…we zien elkaar daar!

Oh en voor de nog twijfelende kerstpakketten schenkers in onderwijs land…..geef BoekTweePuntNul aan je docenten, om inspiratie op te doen.

Eén reactie

  1. Ja, ik kijk er naar uit. Zou graag om 11 uur aansluiten. En durf het voor één keertje wel te vragen cq hier voor te leggen: het is beter als ik met iemand mee zou kunnen rijden. Wie weet leest iemand mee die zaterdag in de buurt van Gorinchem komt, op weg naar Beeld en geluid? Ik ben heel klein en zal rustig zijn. Wie weet past het?

Reacties zijn gesloten.