Potverdrie -Hatsjie

De agenda begint vol te lopen met nog effe snel voor het einde van het jaar regeldingen. Helaas moest ik er vrijdag al in gaan schuiven. Ik had het voor het eerst in 20 jaar te pakken.
Serieus, twintig jaar ben ik niet ziek geweest, geen griepje en geen stevige verkoudheid….helemaal niks.
De laatste keer was in 2003 toen ik net verkering had met mijn keukentafellief, vandaar dat ik het nog zo goed weet. Hij bekippensoepte me een hele week, terwijl ik met hoge koorts op zijn bank lag.

Vorige week maandag hadden we een borrel op de buurt bij een buurvrouw. Inmiddels zijn er 5 mensen die ‘het ook te pakken’ hebben.
Corona…..potverdrie

Toen ik donderdagavond ineens van een snotneus naar een niesbui en spierpijn rolde, dacht ik ook nog aan een flinke verkoudheid, maar voor de zekerheid toch even getest.

Schuiven met afspraken dus (garage was vooral een lastige, er moet een trekhaak onder de KarinVan). Gelukkig bleef het bij milde verschijnselen, brak, rillerig en hoesten en proesten. Maar ik was beroerd genoeg om drie dekentjesdagen in te lassen. Gelukkig had ik voldoende boodschappen in huis en anders leveranciers genoeg in de omgeving.

Waar ik me echt een beetje boos over maak is de nonchalance die we inmiddels hebben als het gaat om Corona. Testen en thuisblijven is niet meer de standaard en Corona wordt afgedaan als een griepje. Natuurlijk hoeven we niet in lockdowns en willen we helemaal niet terug naar de echte Corona shit. Toch zouden we wat meer aan anderen kunnen denken.

Ik moest vanmorgen even om een snelle boodschap…..mondkapje op, ruim anderhalve meter afstand, heel erg snel in en uit.
Zouden meer mensen moeten doen in plaats van mij heel verbaasd aankijken.