Posterous, bloggen voor dummies?

Een tijd geleden had ik al eens naar Posterous gekeken en liep er vandaag (uitstelgedrag voor andere dingen) weer eens tegen aan. Posterous is een blogsite waar je alleen door het sturen van een e-mail met een bijlage een Blog kunt starten. Je krijgt een e-mail terug met daarin de link naar het gestarte weblog en na aanmaken van een account kun je in elk geval de naam van de weblog veranderen en de posts beheren. Mooie is dat je eigenlijk alleen maar hoeft te mailen (inclusief plaatjes, docs, Pdf’s en zelfs video en MP3) naar je posterous account. Voor mij eigenlijk niet heel interessant, maar voor onderwijs in bijvoorbeeld kortlopende projecten of opdrachten, weer wel. Voordelen: geen inrichtingsslag, accounts, beheer en technische problemen, je kunt zelfs meerdere e-mailadressen gebruiken (toevoegen in de beheersstructuur) zodat een docent meerdere leerlingen op 1 plaats kan laten bloggen. Nadeel is natuurlijk dat dat het is en het alleen mail versturen is. Achteraf kun je posts nog aanpassen en ook instellen dat de post op Flickr, WordPress, Blogger en ga zo maar door terechtkomt.

Eén reactie

  1. Ik ben het nu een weekje aan het testen. Ik bleek zelf een erg luie blogger met te veel slapende accounts her en der online; het automatische crossposten op allerlei sites vind ik een handige functie. Ik kom er eindelijk weer aan toe om op zowel LJ als blogspot te posten.

    De laagdrempeligheid (mailen, standaard opmaak en directe foto, document, film en mp3 hosting) maakt het me wel heel makkelijk. Niet posten is bijna moeilijker 🙂

Reacties zijn gesloten.