Pluggen: mijn naam is haas

MijnnaamisHaas
In Twitter dacht ik dat iemand me in de maling nam toen ik daar over Skoolmate tweette…ik kreeg antwoord van @mijnnaamishaas. Afijn blijkt dat een werkelijk bestaand spel (eerst boekjes) te zijn. Natuurlijk wil ik wel op de Skoolmate een taalspel voor kinderen van 4 t/m 7 testen. Van Bruna ontving ik het nieuwste spel van Mijn naam is Haas…Wakker worden.
Nadeel van de Skoolmate (en de meeste kleine netbooks) is dat er geen CD speler in die machientjes zit dus het vergt enig schuiven naar externe harde schijf of USB stick. Maar wat een leuk spel om met taal om te gaan. De Haas en de eend worden wakker in de sneeuw en gaan op weg. Je moet (op de Skoolmate natuurlijk met de stylus) een weg tekenen om de Haas te laten spelen in de sneeuw. Als je korte lijnen trekt worden het vogeltjes, wormpjes of wortels.
Het zijn korte (precies op kleuterspanningsboog) episodes waar steeds bij opnieuw starten hetzelfde te zien is…maar daarna de avntuurtjes anders zijn.
Mooie plaatjes, op de Mac iets minder en wat kleine gekke dingen (waarom valt die haas niet van de berg…maar ja ik ben 30+ ipv 3). Maar op de Skoolmate prima te doen en leuk.
Tip aan de makers….misschien handig om niet op CD-rom maar op USB stick uit te brengen?
Zoiets als dit?2_15_6