Plugfest van Kennisnet in het ICT Cafe

Nou weet ik dus niet wat een plugfest is maar ik zat zo lekker in het ICT cafe. Verschillende scholen hadden op usb stickies een door hen ontwikkeld en ingepakt Scorm pakket mee (bijvoorbeeld Lectorama pakketjes). De bedoeling was het testen met importeren van Scorm pakketten in verschillende ELO’s. Je had het pakket ook kunnen laten testen, echter alleen Scorm 2004, online testen ging even niet. Omdat ik beneden Blackboard ook al had gesproken en zelf al een tijdje aan het oefenen ben met Wintoetsen importeren als Scorm pakket was ik wel nieuwsgierig. Brutaal genoeg heb ik mezelf dus maar als BB specialist opgeworpen, omdat die er niet fysiek bij waren. Eigenlijk alleen al heel leuk om in een zaal te zitten met vertegenwoordigers van scholen en vertegenwoordigers van de grote ELO’s als N@tschool, IT’sLearning, TeleTop en beetje Blackboard (VO gebruikt dat niet zoveel). Heb vanmiddag toch via een school die meelift via ICT Noord, in Brainbox (Blackboard dus), gewerkt. Zelfs BB 8.0 met wiki en meer.
Ga geen waardeoordelen geven natuurlijk, alle ELO’s kunnen Scorm importeren. Soms een beetje wel, soms een beetje niet. Probleem was ook dat er met MacBooks en Windows machines door elkaar heen getest werd. Sommige ELO’s mogen wel iets meer Safari proof worden, gelukkig ook Firefox op alle machines.  Mooi initiatief, lekkere donuts en vooral doorgaan met deze acties. Samen werken en samen leren. Trouwens ik zag geen uitgevers? Zij leveren zeker alles al Scorm af zonder import probleem in welk ELO dan ook :-).
Tip: kreeg een flyer van de Dante Auteurstool in handen (is van Danae Onderwijsinnovatie en ICT) die een auteurstool aan(gaan) bieden voor online ontwikkeling van Scorm lesmateriaal. (basispakket ca. 500 euro).
image_0171

Blogged with the Flock Browser