Plucheplakkers

Gek genoeg moest ik stemmen in Drenthe (de plaats waar je op 31 januari ingeschreven staat). Omdat de verhuizing vanuit Alteveer de 15e plaatsvond, heb ik netjes mijn democratische plicht gedaan.
Van mijn ouders leerde ik, wie niet stemt mag niet piepen.

Politiek is de wijze waarop in een samenleving de belangentegenstellingen van groepen en individuen tot hun recht komen – meestal op basis van onderhandelingen – op de verschillende bestuurlijke en maatschappelijke niveaus.

Uit alle laatste verkiezingsuitslagen blijkt dat ‘het volk’ het anders wil.
Vier jaar geleden zat ik de uitslagen met verbijstering te bekijken. Hoe kan het, dat mensen in Nederland zoveel stemmen uitbrengen op een partij die aan alle kanten foutheid uitstraalt.
Ik had stille hoop dat de oudjes in Den Haag ook wakker zouden worden en er echt een andere wind zou gaan waaien.
Er werd heel kort iets geroepen over nieuw leiderschap en er werd op de tafel gedanst. Ik heb toen op D66 gestemd omdat ze riepen dat het anders zou gaan, ze zouden socialer worden en vooral niet op de oude voet doormodderen. Er zou echt iets gebeuren met alle hoofdpijndossiers en de wet op voltooid leven zou op de agenda komen.

Ik besloot, toen D66 voor de macht ging, om mijn lidmaatschap van D66 op te zeggen

Tot op de dag van vandaag modderen ze door, met hetzelfde kliekje, ze houden zich niet aan afspraken en staan niet in dienst van de kiezer.

Ik gruw van het partijprogramma van de drie B’s.
Ons land, ons water en ons klimaat zijn ziek en er moet nu echt iets gebeuren aan de manier waarop we met onze natuur omgaan. We hebben de aarde in bruikleen en maken die stuk. Iets over schoolboeken, asielzoekers en andere sociale vraagstukken.
Naast het programma, denk ik dat het weer een hoop versplintering een eenpitters gaat opleveren, want de partij heeft maar 1 gezicht….dat van Karoline (ofzo).

Toch….
Het feit dat heel veel mensen op haar gestemd hebben (en niet op een provinciaal partijprogramma) baart me zorgen. Aan de andere kant is het de zoveelste waarschuwing aan de Haagse Politiek om de uitslag van deze provinciale statenverkiezing eens te bekijken vanuit de kiezer en niet de plucheplakker.
Het moet anders, betrouwbaarder en doortastender.
In willekeurige volgorde
De Groningers moeten krijgen waar ze recht op hebben
De baantjescarrousel moet stopgezet worden
De toeslagenaffaire moet netjes afgerond worden
Het milieu mag niet lijden onder de zeer dringend noodzakelijke woningbouw (voor iedereen).

De Nederlandse vlag moet weer uitgehangen worden bij feest en gedenken en niet om een statement te maken.

Ik heb er geen geloof meer in dat het goed komt. Vooral voor mijn kinderen is dat verschrikkelijk.
Oh en je wilt natuurlijk weten waar ik op gestemd heb.
Ik heb op Groenlinks gestemd ondanks het feit dat ik vind dat ook zij (samen met de PvdA) nog geen deuk in een pakje (echte biologische) roomboter kunnen slaan.

Blijven ze slapen, dan….
Op naar de val van dit kabinet, weer naar de stembus, weer een derde van de kiezers die denken dat een stem op [INSERT ANY PARTIJ] een proteststem is en niet lezen waar ze voor staan.
Op naar de val van dit kabinet, weer naar de stembus, weer een derde van de kiezers die denken dat een stem op [INSERT ANY PARTIJ] een proteststem is en niet lezen waar ze voor staan.
Op naar de val van dit kabinet, weer naar de stembus, weer een derde van de kiezers die denken dat een stem op [INSERT ANY PARTIJ] een proteststem is en niet lezen waar ze voor staan.

Of is Den Haag nu wakker?

2 reacties

 1. regel 3 – – – > Ritst mond dicht mbt dit onderwerp

  en houdt het bij ‘veel verhuissucces!! En natuurlijk alle geluk op je nieuwe woonplek.

 2. IK houd m’n hart vast
  Ik hoop dat de boeren, nu ze het idee hebben dat er naar hen geluisterd is, wel weer mee willen praten, maar de partij is niet alleen groot geworden door boeren. Zoveel boeren heeft Nederland niet

  We gaan het zien.

  Veel succes met de verhuizing!
  Je bent nu echt over dus.

Reacties zijn gesloten.