#ploggen: Leren, leren en dagje school

 

koffie

 

 

Gewoon de wekker om 7 uur laten rammelen want vrijdag is Studiedag, niks Valentijn..of het moet de Liefde voor het Leren zijn.
Dus op naar Wageningen om aan de slag te gaan met ons thema Leepsychologie, maar ook gewoon om met mijn studiegenoten uit te wisselen en de vervolgstappen te maken in onderzoeksvragen.
Zonder koffie ben ik nergens, de lekkerste koffie drink ik uit mijn persoonlijke Social Media beker.

 

 

 

 

onderweg

De Meern, Wageningen is een ritje van 40 minuten en dat ritje gebruik ik meestal om lekker mee te zingen met de meest foute nummers die ik kan vinden. Autorijden is voor mij ontspannen en mijn auto is mijn (vervuilde) kasteeltje. Gelukkig kan ik op vrijdag ook wel erg lekker doorrijden.
Onderweg had ik trouwens wel fors last van het zonnetje, te laag….en net onder de klep door.

 

 

sunny

 

 

 

 

 

Bij aankomst dacht ik echter wel…nou zit je weer de hele dag binnen opgesloten…..blij dat ik rook :-). Nog heel even genieten van het zonnetje!

 

 

 

 

laptops

 

Vanochtend even aan de slag met de stand van zaken, delen van ervaringen.
Iedereen heeft hier natuurlijk een eigen device. Mijn Chromebook is mijn leerboek. De avond voor een collegedag zet ik alle verzamelde documenten in Drive en kan dus overal bij. Inmiddels staat mijn Drive barstensvol prachtig materiaal, of ik er ooit gebruik van maak weet ik niet.

 

Vandaag werd er in school gefilmd door een filmploeg, promofilm voor de website. Natuurlijk komt de filmer even storen in onze sessie. Maar nog leuker is het fotograferen van de filmer die de Skype sessie met Robert-Jan Simons filmt. Is dat ook een Droste Effect?

simons

bloemenNiet alleen Robert-Jan Simons werd uitgebreid door ons bevraagd maar ook Martin Falcke trakteerde ons op een Skype college van ruim een uur. Vooral omdat ik heel nieuwsgierig ben naar motivatie was dit voor mij een verwenmoment.
Met de ABC Vitaminebom ga ik jullie op een later moment wel lastig vallen.
Heerlijk even buiten na de lunch ….en ja de lente is bijna begonnen, maar volgens mij zijn deze margrietjes van vorig jaar.

 

Waar haal je al je informatie vandaan, vraag je je af? Yep ook uit boeken!

boeken

Nou is de plaats waar we rondhangen ook niet verkeerd, want het gebouw van Stoas Vilentum nodigt uit om met elkaar aan de slag te gaan. Een beetje in de zitzakken hangen is op dit moment niet echt handig, de pijp is bijna leeg. Het is nu 19.48 uur Frank de Jong zou ons nog even aan de slag zetten met Zelfsturing, maar helaas de techniek zit iets tegen.
stoas

In elk geval weer genoeg vragen om weer mee verder te worstelen.
Natuurlijk een afsluitend even wat zelfreflectie.

reflectie