Plaza Challenge, Spelletje was snel uit, op naar XL digikids

frontimg.jpg
Kijk en hier ging mijn zorgvuldig geplande programmering de soep weer in. In een mooi minitheater, veel te vroeg binnen, wachten op Frank Tijhuis (Gamesbasics). Net voor ik te balorig werd kwam de melding dat Frank ziek (zelfs ziekenhuis ziek) was BETERSCHAP FRANK en dus werden we uitgenodigd om deel te nemen aan een hands-on workshop van XL digikids.

Rien Welman en Suzanne van Koolwijk hebben de slogan: Creatief Digitaal in het klaslokaal.

Zij komen met hun Podkist (voor de podcast) of de Apple Notebooks voor alle andere leuke workshops naar scholen (voornamelijk basis en voortgezet onderwijs). Om daar een dag of dagdeel met leerlingen aan de slag te gaan.

Wij werden aan het werk gezet om met foto’s die we direct op de Appeltjes maakten gelijk in een stripverhaal om te zetten. IK WIL EEN APPLE…..echt zo leuk en ik had er ook direct teambuildingdagen mee voor ogen. Ook het maken van animatie filmpjes (Animaatjes) lijkt me niet alleen voor leerlingen van basisscholen maar juist met docenten en teams heel leuk.
Rien en Suzanne zijn wat mij betreft het boeken waard. We gaan daar geheid meer van zien en over horen. Kijk voor meer informatie en prijzen…….(tip: nu omhoog gooien die prijzen 350 euro voor animaatjes dagworkshop is te goedkoop). Ik ben een XL digikid….geloof ik (wel XL in elk geval). Lees ook het verslag op Gadgets en onderwijs