Pinterest, sociaal netwerk rond virtuele prikborden

Via Twitter had ik in no-time een invite voor Pinterest. Hier verzamel je mooie dingen (plaatjes dus) die je op een bord pint het is dus een virtueel prikbord. Door in Chrome een plugin te installeren kun je ook als je onderweg iets moois tegenkomt het pinnen op een bord. Je geeft de borden een naam en kiest een onderwerp. Omdat ik nogal visueel ben ingesteld is het prachtig om al door de bestaande borden te lopen.
Ik zit even te denken wat je ermee in het onderwijs kunt…mindmappen met plaatjes zou kunnen.  Maar natuurlijk ook op onderwerp illustraties zoeken.
Foto’s en plaatjes die je op de verschillende borden tegenkomt kun je van commentaar voorzien, liken en repinnen (hergebruiken).
Volgens mij is het al een lang bestaande site want ik kom mensen tegen met meer dan 40.000 volgers. Sociaal netwerk rond plaatjes.
Ik loop volgens mij ook achter want zie op weblogs van bijvoorbeeld Moqub al bericht van oktober 2011 staan.
Maar goed…als je nieuwsgierig bent en ook een naijler..ik heb natuurlijk ook weer invites