#PHOT: Over taart en jaknikkers

Wat een vreemde combi zul je denken.

We wonen nu 2 maanden in Drenthe. Gezien de omstandigheden hebben we echter nog niet de tijd genomen om de omgeving (dichtbij en verder op) te verkennen.

De hei staat in bloei, gewoon aan het einde van onze straat. In de auto zien we dat…maar lopend is nog even een dingetje.

Telkens zien we Meppen (D) op de borden staan en nu moest het er gewoon van komen.

Vandaag hebben we dus voor het eerst sinds we hier wonen een ritje naar Duitsland gemaakt.
Mijn keukentafellief begint weer wat te eten en dus was het doel vandaag koffie en taart.
In het kader van hij moet aankomen en ik moet afvallen is dat geen goede combinatie trouwens.

Voila!

Op de terugweg (met de ouderwetse papieren kaart) reden we via Twist naar Schoonebeek en de verdere binnendoor weggetjes. Google jast je gelijk de snelweg op….maar wij wilden gewoon de achteraf wegen.

Ineens zagen we in Twistjaknikkers’
Niet slechts een, maar echt massa’s jaknikkers. Gewoon langs de weg…soms in duo’s soms midden in het weiland.
Ook zonnepanelen, windmolens en nog meer jaknikkers.

Ik herinnerde me ineens de aardrijkskundelessen op school.
De aardgasvelden van Slochteren en de oliewinning in Schoonebeek

Ik vroeg me af….wie heeft er wel eens een jaknikker gezien?

Je zou er niet voor omrijden of er speciaal naartoe rijden, denk ik.
Want een heel levendige en toeristisch aantrekkelijke streek is het niet.

Maar een jaknikker heeft wel wat, toch?

#PHOT Photo On Tuesday, een blogexperiment van Karin Ramaker. Een vrije foto-opdracht: een zelfgemaakte foto, zonder thema met of zonder begeleidende tekst, maar wel mét een titel.

4 reacties

  1. Nou ik dus. Mijn vader was boormeester en kreeg zijn opleiding in Drente. Rond Coevorden. Later werd hij uitgestuurd naar Indië etc. De verhalen uit die tijd staan op papier. Dus alles over oliewinning zit me in het bloed! Heerlijk om daar te wonen. Rust, stilte en ruimte.

  2. Ben in Oil City (USA) geweest, alwaar de olieindustrie in de usa gestart is. Daar staat een ja-knikker midden op de weg. Ik weet niet wat er eerder was. Gelukkig niet zo’n drukke weg en op tijd gezien

  3. Ontdek je plekje! Itt taart heb ik denk ik (ben aan t graven in m’n brein!) nog nooit een jaknikker ‘in het echt’ gezien. Van wat ik op tv heb gezien, vind het indrukwekkende machines met grote, ritmische bewegingen.

  4. Eerder stonden er ook genoeg in het gebied rond Schoonebeek, maar die zijn inmiddels allemaal verdwenen.
    Midden in Schoonebeek zelf staat er volgens mij nog wel een, als monument en ter herinnering aan een bijzondere periode.

Reacties zijn gesloten.