#PHOT, ik word nog eens een vogelvrouwtje

Afgelopen zondag zag ik de overbuurman met een fotocamera rond sluipen bij de overburen. Nou is dat huis net verkocht en zijn de nieuwe bewoners volop aan het verbouwen, dus daarvoor zou hij niet met een lens van een meter rondstruinen.
Mee kijkend naar de boom met sierappeltjes zag ik dat er vogels in die boom zaten.
Wat zou er nou zo bijzonder zijn aan die vogels vroegen we ons af.

Toen de beste man huiswaarts gekeerd was, scharrelde ik mijn ruim 10 jaar oude nikon op en klikte tig keer op de knop. Als vogelleek (ik kan net een koolmees van een pimpelmees onderscheiden) dacht ik dat het een paar spreeuwen waren. Waarom dan die fotoś?

We hebben hier de Pietersons vogelgids liggen en mijn keukentafellief weet hoe je moet kijken. Als ik een verrekijker oppak gaat het bij mij steevast eerst verkeerd om, verweg is ook leuk :-). Tegen de tijd dat ik scherpgesteld ben (zonder bril) is de vogel meestal gevloegen.

Na wat bladeren in de gids en vervolgens wat Googelen werden we het met elkaar eens, het waren Kramsvogels.
Toen ik de foto’s naar de laptop haalde ontdekte ik, dat ik nog een leuk vogeltje geflitst had. Bij navraag bleek het een Staartmees te zijn.

Vogeldingen
Elke ochtend loop ik de tuin in, strooi voer (muesli en zaad), brood en appeltjes. Ook zorg ik voor vers water (zeker nu het koud is). Er hangen vetbollen en aanverwante snacks in de struiken en de nestkastjes zijn klaar voor bewoning.
De merels vechten elkaar de tent uit, duiven zitten IN het vogelhuisje en een roodborstje wacht tot ik weer naar binnen ga.

Ik kan nog geen kip van een duif onderscheiden maar leuk dat dit is!!
Oh en als toegift…een Kramsvogel

Eén reactie

  1. Schattig vogeltje. Ik heb ook gebrek aan kennis op dat gebied. En het stikt hier van de vogels. Gelukkig zitter er kenners in de buurt, die mij alles wijs kunnen maken. Volgens mij zit het kramsvogeltje hier ook. Of kan dat niet? Zoek jij dat even op 🙂

Reacties zijn gesloten.