#PHOT: afblijven GIFTIG

Als een op z’n boerenfluitjes tuinierster gebruik ik bijna dagelijks de app Pl@ntnet om te kijken wat er nu weer de kop opsteekt in de tuin. Zo ook bij deze (blijkbaar zeer giftige) Doornappel.
Onder het motto onkruid vergaat niet, heb ik de plant laten staan om te kijken wat er gebeurt.
De Doornappel valt trouwens net als de aardappel en tomaat onder de nachtschade planten.
Ik zal dus deze zaden maar niet verwerken in een leuke zomerse salade.

Ik ga de link van de doornappel leggen naar giftige uitingen op sociale media.
Mijn lesje heb ik inmiddels door (nacht)schade en schande geleerd.
Ik hou me mooi op de vlakte bij risicovolle discussies. Ook doe ik geen uit de losse pols beweringen meer en gebruik ik vooral weinig populaire hashtags.
Jammer wel, maar beter voor mijn gemoedsrust.

Dat mensen soms een uitglijder maken en de gevolgen daarvan ondervinden overkwam afgelopen weekend iemand uit mijn netwerk. Ik zal de Tweet en de reacties op de Tweet niet herhalen, maar wat een gif werd er over die arme man uitgestort zeg. Zijn Tweet was niet slim, het gebruik van een trending hashtag was niet handig…..maar wat een ellende.
Het bleef niet alleen bij Tweets (waar de honden echt geen brood van lusten) maar hij werd zelfs gebeld en telefonisch bedreigd.

Waar halen mensen de tijd vandaan denk ik vaak. Maar ook waarom zo verschrikkelijk vals, bedreigend en op de persoon reageren?
Zouden ze ook zo agressief en giftig zijn als we samen bij de Jumbo in de kassarij staan?

Twitter was ooit erg gezellig en leuk, maar ook ik heb soms iets van…..wat doe ik hier nog?
Lichtpuntjes blijven toch de leuke gesprekken, de nieuwe mensen die je leert kennen en de uitdagingen zoals de #PHOT.

Ik heb straks echt heel giftige zaadjes, maar die ga ik noch offline, noch online zaaien.
Ik geniet liever van de mooie dingen…zoals deze waterlelie.


Weetje: In de Middeleeuwen werd de Witte waterlelie beschouwd als een teken van kuisheid; monniken en nonnen aten dan ook de wortelstok en zaden, omdat gedacht werd dat deze delen van de plant lust remmende stoffen zouden bevatten.
[bron] 

#PHOT Photo On Tuesday, een blogexperiment van Karin Ramaker. Een vrije foto-opdracht: een zelfgemaakte foto, zonder thema met of zonder begeleidende tekst, maar wel mét een titel.

2 reacties

  1. Ik vind het sowieso beneden peil om in een ruzie of akkefietje of discussie over te gaan op asociale scheldpartijen. Laat staan bedreigingen. Mooie metafoor met die gifplant. 😉

Reacties zijn gesloten.