Personeel pikt internettijd van baas

Zou moeten zijn: Baas pikt privé tijd van Personeel.

bah-bah-bah

Hoe vaak ligt het netwerk er uit? Hoe vaak mag je iets niet van de dienst ICT? Hoe vaak staat je werk e-mail niet vol met (collega) spam? Hoe vaak wordt je niet thuis gebeld ’s avonds? Hoe vaak moet je nog even…..dit en dat? (mij hoor je niet klagen)
Oplossing: lekker thuis werken! Roken, bakkie koffie, telefoon en gegarandeerde internetverbinding.

Volgens mijn eigen berekeningen werk ik ’s avonds en op vrije dagen ook (met plezier) en echt meer dan 2,4 uur per week.

Deze reactie is naar aanleiding van het bericht:

Het privé onder werktijd mailen, surfen en bellen is het afgelopen jaar enorm toegenomen. Vorig jaar werd 3,9 uur per week besteed aan oneigenlijk gebruik van bedrijfsmiddelen, dit jaar is het al een uur meer. Het zakelijk mailen en surfen in eigen tijd, wat er tegenover zou moeten staan, is het afgelopen jaar echter gelijk gebleven op wekelijks 2,4 uur. Dit is uitgedokterd via de ICT Barometer van Ernst & Young, een regelmatig onderzoek onder 607 directeuren, managers en anderen uit het bedrijfsleven en van de overheid. Het zijn vooral vrouwen en werknemers beneden de 35 jaar die oneigenlijk gebruik maken van deze faciliteiten op het werk. Bron:

Jammer dat ik boven de 35 ben….maar ik zou de Doctor via de ICT Barometer van Ernst & Young wel eens willen uitleggen waarom ik als vrouw (en moeder) tijdens werktijd sneller en makkelijker met mijn kinderen en partner kan communiceren: zij zitten op school in een OLC/Studieruimte met een Internet verbinding mij te mailen en Hyvven. Gevolg: eten op tijd op tafel en snel door met ons werk.

Oh ja, en het bericht daaronder: ‘CC-tjes en ‘reply all’ kosten VS 650 miljard’
het zou me heel wat werk schelen als we die eens uitzetten op de werkvloer….enne BCC verbieden?