Persbericht: Edubloggers.nl; toegankelijk platform van/voor edubloggers

Met dank aan: Anne-Kee Deelen


Voor alle Nederlandstalige Edubloggers is er nu een gemeenschappelijk onderkomen: edubloggers.nl. Een prima startplek voor iedereen die op zoek is naar blogs over onderwijs. Op twitter waren alle Edutweeps al verzameld, maar de bloggers waren nog niet verenigd. Willem Karssenberg maakte onlangs een overzicht op trendmatcher.nl/edubloggers. Karin Winters vult nu op basis van die lijst en in samenwerking met Willem ook de site edubloggers.nl met content. Naast het overzicht worden op edubloggers.nl de RSS feeds uit de lijst per sector getoond. Raymond Snijders heeft geholpen met het inventariseren van alle blogplatforms. Ook deze informatie is dus te vinden in het totaaloverzicht.

Edubloggen is toch zeker alweer tien jaar een begrip in Nederland. De edubloggers zijn een aanwinst voor het onderwijs. Ze hebben veelal de vinger aan de pols van de laatste ontwikkelingen op gebied van onderwijs en ict en social media en houden daar hun volgers van op de hoogte. Een aantal van hen is inmiddels bekend spreker zoals bijvoorbeeld Wilfred Rubens en Pierre Gorissen. Ze stimuleren innovatie en menig docent is al door hen geïnspireerd. Nu is het voor iedereen makkelijker om alle edubloggers te vinden en te zoeken op onderwerp. Zo vinden docenten sneller de laatste informatie over hun interessegebied.

Voor zowel beginnende als ervaren edubloggers is het prettig om een gezamenlijk startpunt te hebben zodat ze ook elkaar kunnen vinden en van elkaar kunnen leren. Zo stimuleert edubloggers.nl ook de groei van edubloggers zelf. Edubloggers.nl is zo op twee manieren echt een aanwinst voor het onderwijs.

ZEGT HET VOORT!