Paper.li beetje rioolkrantje soms.

Al snel was mijn liefdel voor paper.li over, geen eigen regie in tegenstelling tot Scoop.it. Paper.li is een digitale krant die je online samen laat stellen op grond van keywords, dan worden er tweets en publicaties op weblogs, youtube video’s en foto’s bij gevonden. Je geeft bij je account instellingen aan over welk onderwerp je de krant wilt samenstellen en zo heb je dan volledig geautomatiseerd een krant, waar een tweet over uit gestuurd wordt die wat namen bevat van mensen die in de krant staan.
Inmiddels loopt met name in Twitter zo rond de koffie ‘s morgens en rond het wijntje ‘s avonds mijn tijdlijn vol met de Daily Onderwijskrant, Vacaturekrant, Social Media krant….weet ik veel krant.
Ik kijk heel soms naar een paper.li als mijn naam er in voor komt,  maar vaak vind ik er een niet bij de krant passende tweet of link van mij. Blogartikelen worden ook zo gepubliceerd en een beetje snelle lezer komt dus zo niet op mijn weblog maar scant even snel mijn post daar.

Voor het eerst  vielen mij gisteren de foto’s in een paper.li op (ik zal netjes blijven en niet zeggen welke). Hoe worden die foto’s daar verzameld? Op gebruiker of op onderwerp?
Ik zie met name in de foto series de meest onwaarschijnlijke maar ook prive foto’s voorbij komen. Dus kinderen, zwemlessen, paardrijden, natuurlijk de standard pubers die zichzelf dronken op de foto gezet hebben en echt gisteren een smerige foto. Ik heb de verzender van de krant netjes een DM gestuurd, maar onderwijs kennend…yep op vakantie en de paper.lietjes schieten ongecontroleerd de ether in.
Met die ene van gisteren durf ik mijn billen niet af te vegen…trouwens kan niet eens…is al bezet, een echt rioolkrantje dus
Ja ja jullie willen weten wat….pak maar een vergrootglas:

Tip aan de paper.li eigenaren…ik zou de foto serie niet meer opnemen in de krant.