Pabo boy en Meesterbaan… een imagoprobleem?

Deze week las ik in het AD, dat het beroep van Meester uitsterft. Dat is erg…wat zeg ik…heel erg. Ikzelf kreeg altijd jeuk van de kleuterjuffen en het geneuzel toen mijn kinderen op de basisschool zaten…meester Koen en meester John waren veel meer mens.  (Nou waren wij ook niet zo soft met onze kinderen, een keer hard vallen….zitten je tandjes er nog in?)
Maar, waar ligt het imago probleem nou eigenlijk?
Als je toch leraren in het basisonderwijs wilt hebben (ik ken er best heel veel), moet je dat dan doen met een campagne Paboboys of Meesterbaan?
Moet je dan als Pabo nieuwe studenten lokken met de melding….je hoeft niet in een kleuterklas stage te lopen?
Zou het niet zo zijn dat het basisonderwijs in z’n algemeen een imagoprobleem heeft als je man bent? Ik ben niet van de statistiekerigheid….maar het stikt volgens mij van de part-timers en eeuwig tijdelijke aanstellingen (ja…voor de vakantie gewipt en na de vakantie weer terug)
Juist in het basisonderwijs is er een omgekeerde emancipatie…veel vrouwen hebben daar fantastische duo-banen, vrije dagen als de kinderen vrij zijn…dus is de markt al niet wat overvoerd en is het niet lastiger om daar als man je plek in te vinden?
Volgens mij zijn nieuwe werknemers in het basisonderwijs (ja, ook de jonge vrouwen) ondergeschikt de wensen aan de oudgedienden. Ik werk hier al 20 jaar en heb altijd de woensdag en vrijdag vrij? Jij bent nieuw dus moet jij de vrijdagmiddag ADV voor groep 7 en 8 doen. Ik weet het niet, want ik werk er niet, maar ben niet doof en blind. Hoop eigenlijk dat er hier een discussie gaat ontstaan…of ergens anders.
Je ziet dat ik het niet over beloning en arbeidsvoorwaarden heb….die zijn best in orde…kan natuurlijk beter in vergelijking met VO en MBO..maar het is geen droog brood eten.
Maar waar ligt nou het echte probleem?
Willen jongens van 18 na de HAVO niet met 23 meisjes in een klas, waar de eerste dag gevraagd wordt om een POP, PAP, FLIP, FLAP en wat voel je daar nou bij? Of willen jongens van 18 na de HAVO gewoon helemaal niets met de ontwikkeling van kinderen, spelen, uitdagen, stimuleren en leren? Innoveren heb ik niet eens durven noemen, dan krijg ik weer allemaal handgeschreven briefjes dat ze hun wachtwoord vergeten zijn…..

Sorry voor het plaatje maar ik vond dit echt bij google….pabo boys