#OWD09, de onderwijsdagen ik was er bij!

Moe maar zeer voldaan dwing ik mezelf tot de gehaktdag post. Echter gehakt met een goede smaak!. De afgelopen dagen mocht ik (dank Paragin!) bij de onderwijsdagen zijn. Al eerder eigenlijk begon het feest, want maandag avond was er natuurlijk “het edubloggersdiner” met 25 edubloggers en lurkers heel gezellig gegeten, gepraat en weer mensen die je alleen virtueel kent ontmoet. Foto’s en video’s zul je hier niet aantreffen, kom volgend jaar zelf maar lekker meegenieten.
Daarna dinsdag de eerste dag (en voor mij ook de eerste keer) De Onderwijsdagen. Daar waar ik voorheen wat sceptische geluiden liet horen over het aantal deelnemers en de lange lijst Kennisnetters en Surfnetters, neem ik dat nu terug. Ga er maar aan staan de volle onderwijsbreedte tevreden te houden met Key-notes en workshops. Ga er maar aan staan zo de logistiek te regelen. Badge halen (ik heb echt niemand horen mopperen over wachten, geen badge en andere problemen), Poken scoren (goeie zet) en gaan met de banaan. Zal in een ander post proberen wat te schrijven over de workshops, want dat is wat mij betreft een klein minpuntje..of een tip aan de organisatie: MAAK EEN WEBLOG AAN EN NODIG (gelegenheids)BLOGGERS UIT HUN ERVARINGEN TE DELEN!
Als beroepsouwehoer heb ik echt weer te weinig tijd gehad alle mensen te spreken die ik in de, ik zie je straks, spreek je later, we nemen een borrel, modus voorbij heb zien flitsen. Ook eten, drinken in alle varianten en het gros van de bezochte workshops (soms overvol) was gewoon Goed!. In tegenstelling tot andere conferenties vind ik de zaalvoorzitters ook mooi, beetje Amerikaans, maar de sprekers worden voorgesteld en de voorzitters deden veelal ook actief mee in de sessies.

De Keynotes (4 stuks trouwens) waren goed maar er sprongen er wat mij betreft 2 uit. Marc Lammers..zucht…zucht….@Trendmatcher….de foto? Wat een man zeg…niet alleen een zeer gelikte, goede, meeslepende, boeiende humorvolle presentatie…maar oh wat is het een stuk, wat zullen die Hockeymeiden van hem gedroomd hebben. De Keynote van vanmiddag van Prof. Dr. F.E.J. van Saemen (mooi gevonden) was ook onvoorstelbaar leuk…..ik hou van onze Zuiderburen….taalpurisme….(wat dacht je van Krachtpunt presentatie en zachte waren)…beide mensen moet je zien en meemaken…niet iets downloaden of terugkijken.Ook de sexy slissende Richard Baraniuk en de ook niet verkeerde Huub Nelis zijn de moeite waard als sprekers, natuurlijk en inhoudelijk goed.
Oke…2 ietsie pietsie minpuntjes…als de meerderheid van de ca. 1000 aanwezigen man is….waarom dan geen enkele vrouw op het grote podium?
De Plasterk Avatar is top…maar in het kader van Open Delen..mag ik die intro embedden ipv linken met vermelding van de bron en Creative Commons (of zoek ik niet goed?)
Heb genoten en het is dus te doen: alle onderwijslagen van het Nederlands onderwijs op 1 conferentie bij elkaar….we gaan Slim Samen Leren.
ik2

4 reacties

Reacties zijn gesloten.