Over zoekmachines gesproken, nostalgie

In het pre-Google tijdperk waar ik gebruik maakte van vinden.nl, vindex, startpagina en nog veel meer toen startende zoekmachines die filterden op Nederlandstalige sites, gebruikte ik Copernic op mijn PC. Misschien even uitleg over het Nederlandstalige, nu we toch over vroeger praten. In een Open Leercentrum met 30 computers in een MBO waar het internet nog twijfelachtig was, waar leerlingen nog niet 100% internetdekking thuis hadden en dus rotten.com DE SITE was, is voorsorteren handig. Niet afsluiten met verboden handjes maar een beetje in de richting duwen door een intranet onderwijs met daarin een startpagina Aardappelen, Chocolade, en ga horecamatig maar door. Om leerlingen en docenten te stimuleren iets ICTerigs te doen moest je lokken met gedeelde kennis die op Internet beschikbaar was en dan hapklaar aan te bieden.
In Copernic tikte ik een zoekvraag in, Copernic zocht in heeeeeel veeel zoekmachines (50?) en filterde op taal. Dan linkte ik in een eigen geknutslede warenkennis (voorbeeld) pagina de voorgesorteerde links (nederlandstalig want alle niveau;s gebruikten het OLC). Eindproduct was een Grassroot: startpagina Horeca (antiek en niet onderhouden)
Afijn, Copernic bestaat nog als desktop zoekmachine op je eigen PC maar ook als Uberzoekmachine die in alle (nou ja, veel) zoekmachines zoekt. Nu toch weer jammer dat ook dit niet op mijn Bankbook kan.

Blogged with the Flock Browser