Over vage taal en spaties

Op de weblog van Moniek Verhaaren “Mosredna” las ik een leuk stuk over verkeerd spatiegebruik (en nu twijfel ik direct of het een woord is of twee moeten zijn). De vaste lezers weten dat ik heel veel taal- en interpunctie fouten maak en ik weet dat ik veel vaker gebruik zou moeten maken van spellingscontrole of gewoon (beter eigenlijk) op moet letten. Een post nalezen voor publicatie zou ook handig zijn. Kortere zinnen zou ook helpen. blablaWat ik zelf in elk geval met schrijven probeer te vermijden is bla bla taal en gebakken lucht. Mijn kids vinden echter dat veel posts te technisch zijn en ik ervan uitga dat lezers de terminologie wel begrijpen. Van Moniek ontving ik de link naar vaagtaal, zeer de moeite waard om in je favorieten op te nemen. Nu even deze post nalezen en publiceren.