Orientatie op onderwijsinhoud: rekenen

Met een oog kijkend naar TV toch alvast eens begonnen met de orientatie op onderwijsinhoud in MBO. Dit stukje even over links naar rekenen.
Daarna ga ik ook op zoek naar Leren Loopbaan en Burgerschap en taal, gewoon eens kijken wat er al gevonden en gedaan is. Kennisdeling is hier namelijk voor mij van groot belang omdat de echte inhoud niet mijn ding is, meer hoe je dat aanpakt (proces) en er mee aan de slag gaat. Binnen ons ROC staat “echte” kennisdeling voor wat betreft inhoud nog niet hoog op de agenda. In willekeurige volgorde maar eens een paar sites.
Wiki over wiskunde en rekenen
Raamwerk rekenen en wiskunde in het MBO
Rekenweb
De onderwijsvernieuwingscooperatie
Samen zoeken (ziet er goed uit, weet alleen niet hoe actief de inhoud bijgehouden wordt).
Nu moet ik een keuze maken of een startpagina of een wiki waar het gevonden spul (ook onderzoeksverslagen en beleidsstukken) geplaatst gaan worden.
Natuurlijk gaan de links ook in Scholar.
Tips en links zijn van harte welkom.

Blogged with the Flock Browser

0 reacties

  1. Qua rekenen voor het MBO en VO is er natuurlijk nog veel meer. Bijv: wisweb ( http://www.fi.uu.nl/wisweb); wiskunde bij digischool (http://www.digischool.nl/wi/index_0.htm); wiskunde bij kennisnet (http://vmbo.kennisnet.nl/vakken/wiskunde) en als je bedoelt meer elementair rekenen: kijk dan ook eens bij davindi. Ik vond daar o.a. : http://users.skynet.be/thiran/rekentaal/master_rekenen.htm en http://www.aplusmath.com/games/matho/DivMatho.html.
    Wilde je trouwens een gecombineerde pagina maken voor rekenen en taal MBO? Dat lijkt mij een vreemde keus. Ik zou die twee altijd uit elkaar houden, qua startpagina.

Reacties zijn gesloten.