Opruimen en focussen

Het is net of ik een soort pauze aan het inlassen ben.
Of is het een keuzemoment om te kijken waar ik mijn (werk)focus moet leggen?

Privé
De afgelopen periode heb ik me strak gehouden aan de #lanterfantdag op woensdag die ik vanaf dit schooljaar voor mezelf heb ingevoerd. Daardoor werd ik ook gedwongen om mij werkplek thuis te ontmantelen en om er een andere ruimte van te maken.
Ik kan er nu aan een tafel waarop volop licht schijnt, zowel de zon als een grote lamp, andere dingen doen dan achter een laptop zitten.

Werkplek
Op mijn werkplek in Hoogeveen heb ik mijn KanBan bord geactualiseerd, planten neergezet en ook boeken van huis meegenomen. Werkboeken natuurlijk, om gewoon voor het grijpen te hebben.
Tegenwoordig probeer ik er ook steeds vaker afspraken te maken, mensen die naar MIJ toekomen in plaats van ik naar hen. Zo lekker qua reistijdverlies
Ik peins al een tijdje over de website van Karin Winters, die moet vernieuwd en ververst, maar wat ga ik erop zetten? Wie ben ik en wat doe ik.

learningROCKS
Met Mariëlle heb ik afgelopen dinsdag in Den Bosch de hele dag gewerkt aan plannen voor learningROCKS. Wat gaan we doen, wat willen we niet (meer) doen?
We zijn samen vreselijk trots op onze projecten. De leerlijnICT (die vernieuwd is) en een trainingsmodule AVG voor een grote scholenstichting. Het meest trots zijn we echter op de leerKRACHT-academie, die we voor de stichting LeerKRACHT mochten maken.
We zijn daar vooral in de zomervakantie heel erg druk mee geweest.
Alle instrumenten en werkvormen van de Stichting leerKRACHT zijn in modules opgenomen. Soms vloekend, soms puzzelend en soms gewoon producerend aan het werk geweest.

Van zulke opdrachten word ik heel blij en dat maakt dat ik over andere (nieuwe) opdrachten en bestaande opdrachten aan het nadenken ben.
Focus leggen op dat waar we goed in zijn en wat daarom ook leuk en uitdagend is, is denk ik aan de orde.

Natuurlijk speelt de thuissituatie ook mee, maar vooral de stappen vooruit die ik zou willen maken zijn van belang.
Pas op de plaats en even rust in mijn hoofd en werkzaamheden is nodig om vooruit te kunnen. Ook om ruimte te maken voor wie ik ben en wat ik wil. Eigenlijk heb ik dat (al blogbreiende weg) nog nooit gedaan….in elk geval niet zo bewust.
Hoog tijd voor dus!

3 reacties

  1. Stoer van je, zo bewust stilstaan bij wat je wel en niet wilt. En terecht trots op de leerKRACHT-academie. Zo soepel als iedereen er nu op kan. En was fijn daar samen aan te werken!

  2. Goed bezig dame! Maak je keuze in stapjes. Daar heb je tijd en ruimte voor nodig. Net zoals een plantje langzaam om een obstakel heen groeit.
    Praat ook met mensen buiten je kring. En loop vooral niet weg als het oncomfortabel wordt, zit het uit. Dan kom je er wel Karin. Ergens.
    Heel veel succes op je (zoek)tocht!

Reacties zijn gesloten.