Op Gedichtendag 2008 krijgt het ding de ruimte.

Tijdens Gedichtendag 2008 (31 januari 2008) staat de relatie tussen poëzie en dingen centraal. Gewone voorwerpen die ons in het dagelijks leven omringen, worden op allerlei manieren gebruikt in de poëzie, de dichter vindt ze. Rutger Kopland bezong een glas in zijn bundel Dankzij de dingen. De Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog dichtte ‘ik ben ding, hoor je!’, Remco Campert schreef een ode aan zijn jas en K. Michel dichtte: ‘Vandaag / ben ik een ding in fantasieverpakking’.
Of de dichter zich nu identificeert met dingen of dat het ding wordt bezield,
[bron]
Nou wilde ik natuurlijk wel de tekst van het gedicht van Antje Krog lezen en dat kostte dus meer moeite, maar heb het hier gevonden.

Ik heb donderdag van 8 tot 10 een sectordag maar heb me voorgenomen dat er die dag een gedicht ontstaat over een ding. Nou maar hopen dat er inspirerende dingen zijn daar.
Vraagje: is een Matrixorganisatie ook een ding?
kopje