Op een eiland…..Zomerbloggen 1

 

Daar zit ik dan, op mijn eiland, het eiland van de studie wel te verstaan. De afgelopen twee jaar heb ik me gestort op een master opleiding leren en innoveren. Terwijl iedereen waarschijnlijk echt op een zonnig eiland zit, zit ik in mijn studiehok…te onderzoeken….te schrijven, te lezen….te mopperen….te huilen.

Op dit eiland zijn de bomen al veranderd in boeken, heel veel studieboeken. Die items hoef ik dus niet mee te nemen. Op dit moment (1 juli) is het op mijn studie-eiland, warm…..heel warm. Ik heb alles open staan en zo min mogelijk kleding aan. Mijn oksels en mijn buik klotsen er echter vrolijk op los. Het hitteplan dat ik voor mezelf bedacht had werkt niet, want ik wil in de flow van afstuderen blijven. Dat gaat echter met heel veel moeite en ik voel me soms net een opgesloten brugpieper…..alles gaat aan me voorbij.

zwemmen

Wat ik hier op mijn studie-eiland bij me heb?

Allereerst mijn laptop waarop op dit moment een halve serie uitgewerkte interviews, een halfbakken data-analyse en een berg mappen …ongesorteerde onderzoeken, kernconceptuele breindumps en de belangrijkste map Spelender(media)wijs staan.
Naast mijn laptop heb ik een emmer (inmiddels halfvol) drop…..die wonderbaarlijk aan het eind van een dag als deze…leeg is. Je begrijpt dat ik dus ook aan de lijn moet als ik straks (hopelijk september) klaar ben.
Inmiddels heb ik ook (derde item) mijn 3e flesje water leeg. Nou ja water…..ik wil er wel een smaakje aan hebben….munt/limoen ranja…een druppeltje.
Als vierde item heb ik (achter mij) mijn waterbed staan, eigenlijk had ik me voorgenomen om als tropisch studie-eiland bewoner daar vanmiddag even siesta te houden….helaas.
Het vijfde item…een serie is ook een item…mijn heilige rommel….vraag me niet waarom…het gebeurt gewoon zo…die heilige rommel.

Gelukkig heb ik mijn laptop en kan ik dus een kattebelletje schrijven aan mijn geliefde…

kattebel

 

Dit is de eerste opdracht van #Zomerbloggen georganiseerd door Karin Ramaker

 

7 reacties

 1. Wat een originele invulling van de eerste IBZD-opdracht. Ik wens je heel veel sterkte met deze hitte op je studie eiland. Al die drop is natuurlijk wel goed voor je zoutgehalte, maar dan houd je ook extra veel water vast. Toch wel veel blijven drinken hoor! En dat briefje is hartstikke lief.

 2. Dit is een heel leuke invulling, kan het me ook moeiteloos voorstellen…. die emmer drop is dan overbodig wat mij betreft maar verder…. mooi gedaan! Ik wens je verkoeling toe op elk nodig vlak.

 3. Heel veel succes op je studieeiland .en neem nog maar ‘n dropje

  Groetjes, Ria

 4. Leuk idee om de studie als middelpunt van je eiland te maken. Veel plezier en succes met de studie en ik zie uit naar je volgende blog.

 5. Hallo karin,

  Sterkte op het werkeiland! En tot.. na de vakantie!

  groeten,

  Redmar

Reacties zijn gesloten.