Onze ELO is een Olympisch zwembad, waar blijven de zwemmers?

7 jaar geleden is gestart met de bouw van een zwembad dat inmiddels Olympische afmetingen heeft en waarin records gebroken zouden kunnen worden.
Het zwembad is vakkundig gebouwd en direct te gebruiken, nu in aanloop naar de Spelen van 2010 echter hebben we een probleem.
Ons Olympisch comité heeft Sport en Bewegen wel bovenaan op de agenda gezet maar niet gezorgd voor de trainers en trainingen, laat staan voor de andere faciliteiten die je als sporter nodig hebt om goede tijden te zwemmen.
Het zwembad en de inhoud zijn er (kubieke meters water en filters)
Echter er is nog geen 20% van onze sporters die het zwembad optimaal gebruikt terwijl het voor hen en hun familie gratis is.
Er worden wat lijnen gelegd, tijden omgeroepen en de startblokken hebben cijfers.
De borden naar het zwembad toe zijn geplaatst, entreebewijzen uitgegeven, parkeerplaatsen gebouwd maar weinigen kunnen de weg naar het zwembad vinden. De parkeerplaats is echter wel regelmatig vol omdat de sporters de patat in de patatzaak heel lekker vinden en er soms ook een kroketje van Dobben bij bestellen.
De bouwers hebben er wel heel hard aan gewerkt de rest van de wereld te laten zien dat we dat zwembad hebben en welke potenties het heeft.

We hebben dus een zeer groot Olympisch zwembad ter beschikking maar er is nog niemand op het idee gekomen onze sporters op zwemles te sturen en te leren watertrappelen. Badmeesters komen in hun vrije tijd met plankjes langs en duiken af en toe in het water om het voor te doen (of om af te koelen). De badmeesters gaan ook af en toe naar zee om te zien hoe anderen zwemmen, leren nieuwe snellere zwemslagen en proberen andere wateren uit. Misschien is de vlinderslag, surfen, bodyboarden, schoonspringen iets kansrijks voor de toekomst.

Vraag: We hebben de instrumenten en de talenten om toptijden te zwemmen,  wat gaat ons IOC doen om dat mogelijk te maken en welke sporter wil starten met de zwemlessen?

Beelden zeggen meer dan woorden? (YouTube links)

Onze gemiddelde sporter (TIP)

De beste stuurlui staan aan wal.

Het zwembad

Het lonkend perspectief