Onderwijsmomenten op onderwijskoppen

Een aantal jaren geleden startte ik de weblog onderwijswijven om mensen een plek te geven om blogs te plaatsen. Niet iedereen heeft zin om een eigen stek online te hebben en het is ook best spannend om je gedachten zo publiekelijk te zetten.
Op publiceren klikken als je daar niet aan gewend bent is niet iets wat iedereen zomaar doet.

De website is inmiddels gestopt omdat bloggen blijkbaar niet ‘hip’ meer is. De dames die vaker wilden bloggen hebben inmiddels een eigen weblog (of zijn er ook alweer mee gestopt). De club onderwijswijven is nog wel actief, want we werden 6e bij de Nationale OnderwijsPubquiz dit jaar. Ook hebben we een groep op Twitter en we kunnen niet wachten om weer eens fysiek bij elkaar te komen, zoals we andere jaren deden.

Als afgeleide van de onderwijswijven en omdat ‘Mijnmoment’ van Henk Jan Winkeldermaat (aka Punkmedia) startte ik de onderwijsmomenten (ja websites zijn zo gebouwd). (Voor het geval je het gemist hebt….Hier staat MIJNMOMENT van 2021.)
Wie wilde kon zijn of haar onderwijsmoment opsturen en ik verzamelde alles op de website.
Prachtige momenten van onderwijsmensen die hun ervaringen deelden over hun werk en leven.
Op een gegeven moment had ik daar niet zoveel zin meer in. Je moet namelijk nogal wat werk verrichten als je een Word document om wilt zetten in een bericht.

Daar was gelukkig Lizette Mijland, die de site onderwijskoppen lanceerde. In eerste instantie haar eigen weblog.
Zij heeft met liefde het verzamelen en publiceren van de Onderwijsmomenten overgenomen.
Zij trekt sinds 2016 de kar. Niet alleen in de Kerstvakantie roept zij onderwijsmensen op om verhalen te delen, maar ook in de zomervakantie of als er een thema interessant genoeg is om er meer mensen over te laten schrijven.

Vorige week heb ik even mogen sleutelen aan de website, want ik ben van mening dat mooie woorden ook een mooie plek nodig hebben.

De onderwijsmomenten van 2021 worden sinds 1 januari gedeeld en er staan weer heerlijke parels tussen.
Geniet HIER mee met de onderwijsmomenten van 2021.