Onderwijs en ICT, netwerken is ook werken

Hoe mooi kan het zijn!
Vandaag was ik bij Onderwijs en ICT in Utrecht en heb me gevoelsmatig (hoofd vol) uit de naad gewerkt.
Weer een prachtige dag gehad met heel veel mensen uit heel veel netwerken.
De stand op de beurs heeft een gigazuil met daarop het mooie KPN logo, onder op de beursvloer waren mijn collega’s van met name Station to Station keihard aan het werk. Omdat de zuil zo lekker opvalt was het voor mij ook handig om gewoon her en der (online en offline) te roepen…koffie bij KPN. Nee, ik had geen dienst, maar zo wel de tijd om ook eens even met nieuwe collega’s te praten, wat doe je nou eigenlijk.
Als mij nu gevraagd wat doe je….kan ik in nu elk geval uit de eerste echte ervaring spreken.
Ik hou me, daar waar gevraagd bezig met alle vragen die uit een MBO instelling naar boven komen, als het gaat om kijken naar  onderwijs in de breedste zin van het woord. Welke mensen werken er binnen de opleiding, wat kunnen ze en wat willen ze, hoe ziet de opleiding er uit, wat kunnen wij doen om de kwaliteit te verbeteren en wat heb je daarvoor nodig? De keuzeprocessen en projecten die daaruit voortkomen wil ik ondersteunen, hoe pak je dat projectmatig aan, is er scholing nodig? Daarnaast zie ik het als mijn persoonlijke doel mijn eigen collega’s te laten leren van mijn kennis die ik afgelopen jaren heb opgedaan over het MBO, de organisaties, de mensen die er werken en hoe onderwijs nou echt is.
Maar ja….dat zeg ik….
Vandaag heb ik in elk geval gewoon weer lekker ouderwets zoals altijd gepraat, gelachen, gekeken en gevraagd….vandaar dat ik de Tweet van Marcel zo onvoorstelbaar grappig vond….en passend.
Zoals al veel vaker gezegd, netwerken is keihard werken.  Het levert misschien niet binnen een dag meetbare resultaten en afspraken op maar is op de lange termijn veel  winstgevender en wat mij betreft zingevender!
Was gezellig mensen…helaas morgen echt werken.