Onderwijs en ICT 9 juni, rare rekensommen

Op 9 juni wordt in de Jaarbeurs in Utrecht Onderwijs en ICT georganiseerd. Zo op het eerste gezicht met leuke workshops en presentaties. Wat mij echter zeer verbaasd is dat eindgebruikers (dus mensen vanuit het onderwijs) daar helemaal gratis en voor niets naar toe mogen en anderen (lees bedrijven) daar de lieve som van 645,- euro pp ex BTW voor moeten betalen.  Alsof alle niet onderwijsinstellingen en onderwijsgerelateerde ZZP’ers een dikke portemonnee hebben. Ik weet van collega bloggers en de ZZP’ers dat zij vaak zichzelf uitnodigen om er over te bloggen, is dan goede gratis reclame. Ik vind het vreemd dat er vanuit onderwijs geroepen wordt dat er samengewerkt moet worden, open kennisdeling moet plaatsvinden terwijl de ene helft  (waarschijnlijk van ook mijn belastinggeld) daar gratis naar toe kan en de andere helft fors moet betalen.
Weet nu trouwens dat deze post zometeen zichtbaar is op www.rocnieuws.nl, jeweetwel dat gratis initiatief van die leuke club in Putten.

4 reacties

  1. Heerlijk. Begrijp me niet verkeerd, maar zou je deze post nu ook geplaatst hebben voordat je van een ROC naar ‘de commerciëlen’ overstapte?

    Tegenvraag: had je het dan logischer gevonden als iedereen 322,50 euro zou moeten betalen?

  2. @Pierre, ik heb al eens in de “vroegere”tijden gemopperd over de hele dure sbo conferenties, vind het gat voor niets en 645,- ex btw echter te groot. Weet dat 322.50 weer tot gevolg zou hebben dat de conferentie minder bezoekers zou hebben en “de beslissers”niet zouden komen zodat standhouders weg zouden blijven. Weet het dus eerlijk gezegd niet. Heb echter nu al verschillende keren meegemaakt dat de deuren voor “commercielen” voor meer geld open gaan dan voor onderwijs en er zo wel veel kansen tot kennisdeling gemist worden aan beide zijden. Weet dus niet of ik er in mijn “oude ROC” tijd over geschreven zou hebben maar nu wel 🙂

  3. Vergelijk het eens met een ‘normale’ markt. Daar hoeven de klanten geen toegangsgeld te betalen en de kraamhouders wel staangeld.

    Ik vind het wel logisch dat commerciëlen, aanbieders van materialen betalen. Over de hoogte van die prijs valt mogelijk wel wat te zeggen, zeker voor ZZP-ers.

Reacties zijn gesloten.