Nou breekt zijn klomp


Wat een reacties heeft Willem Karssenberg op zijn blogpost over het afsluiten van gebruik YouTube en Hyves bij het Drenthe College. Moest even terugbladeren in mijn blog en vond het verslag van de presentatie van Alfred ten Brummelhuis die hij bij de kenniskring Leerkracht 21e eeuw gaf.
media-gebruik.jpg

Daarin spreekt Alfred over de afname van Media gebruik (bij bijvoorbeeld YouTube) tijdens de lestijden. Willem verontschuldigt zich (wat mij betreft ten onrechte) op zijn blog over het feit dat hij al jaren overal workshops en presentaties geeft over de inzet van Media in het onderwijs en dat nu het Drenthe college in zijn wijsheid besloten heeft dat YouTube en Hyves storend zijn voor de lesactiviteiten. Als het zou gaan over de bandbreedte kan ik me er nog iets bij voorstellen, t’is per slot van rekening Drenthe :-), maar dat is het dus niet. Nou ja lees de reacties op zijn blogpost even en schroom niet om deel te nemen aan de discussie. Misschien zijn er mensen die het eens zijn met het besluit, die hebben natuurlijk ook recht van spreken en ben benieuwd naar de argumenten. Volgens mij is er bij zo’n keuze iets mis met de didactiek en docenten (of is het hier toch weer de dienst ICT?)
Willem, het ligt niet aan jou en jij moet je niet verontschuldigen, neem aan dat je de mail die je gaat ontvangen van jouw CVB waarin het besluit wordt teruggedraaid ook gaat publiceren.