NON-info #TGIF

We krijgen veel breaking nieuwsberichten en deze week had ik zelfs twee keer een push bericht van nu.nl. Meestal doen we online lief tegen elkaar, delen we veel kennis en informatie of stellen (kritische) vragen. Met die overload heb ik leren omgaan en soms gaat de stekker er even uit of scan ik berichten zonder deze echt te lezen.

Deze week was er wat mij betreft een overload aan NON-info. Met NON bedoel ik dat de inhoud van de informatie gemiddeld genomen, herkauwd en inhoudsloos was. Open deuren, herhalingen, aannames, de standaard eikelpoetserij, complottheorietjes en psychologie van de koude grond.

Soms is het me weleens teveel van het goede, of in het geval van deze week teveel van het slechte.
Daniel Lechner verwoordde wat  mij betreft het mediacircus rond de aanslagen in Brussel heel erg sterk.

Ik dacht deze week regelmatig:
Spreken is zilver en zwijgen is goud.

Geschrokken en van slag zijn, kan ook heel goed met een kop koffie op de bank.
Je hoeft niet te zeggen dat iets verschrikkelijk is. De gemiddeld weldenkende burger vind dat namelijk ook. 
Mijn moeder las vroeger het Utrechts Nieuwsblad ‘s middags aan tafel en zat daar dan steeds (met commentaar) stukjes uit voor te lezen. Dat idee had ik deze week ook heel vaak als ik voor de zoveelste keer een geciteerd bericht voorbij zag komen.

Nog groter werd mijn NON-info ergernis toen gisteren het bericht over het overlijden van Johan Cruijff binnenkwam. Ja het is vreselijk, vooral voor zijn naasten.
Maar mensen echt….moeten we dan alle foto’s en quotes die we kunnen vinden de wereld inschieten? Moeten we dan dan vervolgens weer retweeten met een eigen bericht erbij? Moet er een bijlage bij de krant? Moeten alle TV en radio programma’s er uitgebreid bij stilstaan…en nog eens en nog eens?

Maar ja zoals Remco Campert al zei:

Goed nieuws is geen nieuws.

Ik mezelf verstoppen in plaats van eieren.

Fijne paasdagen