Nog even over Serious Gaming..Enterprise

Meestal laat ik de verhalen over serious gaming over aan de deskundigen. De spellen die ik speel, zijn uit de Bart Smit Bak van 5 euro (CSI bijvoorbeeld) of de dure Adventure Games (Myst en Atlantis en de mooiste mijns inziens Light House). Mijn spelervaring is dus niet groot en ik moet zeggen dat ik expres de spellen op een weggestopte computer heb staan want als ik eenmaal begin, stop ik niet meer en kan het zo 3 uur ‘s nachts zijn dat ik eindelijk besluit de “walk through” toch te downloaden. (foei).
Nu ik echter even het gevoel had Pieter van Knippenberg tekort te doen door het veel te korte noemen van het ondernemersspel Enterprise, dat zichzelf denk ik terug moet gaan verdienen, ben ik even gaan zoeken. Keuze van de naam van het spel vind ik persoonlijk niet heel sterk, daar ik als Trekkie direct denk aan een andere Enterprise. Daarnaast ben ik van het nederlandse en zou dus eerder voor een nederlandse (wel internationaal uit te spreken) naam gekozen hebben.
Eerste dat me opvalt is dat game bouwers, nog geen website bouwers zijn. (maar dat terzijde). De Games Factory online is een van de partijen die het ondernemersspel heeft ontwikkeld samen met het ROC West Brabant. Ook Ranj Serious Games is een van de deelnemende partijen. Je kunt bij de laatste trouwens een heleboel spellen downloaden of online spelen. Vraag me trouwens wel af hoe een juf op de basisschool de ouders uitlegt dat “suckervanger” een serious game is :-).
De zoektocht gaat verder……en als Trekkie: “Space… the Final Frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its five-year mission: to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no man has gone before”
    

Blogged with the Flock Browser

0 reacties

Reacties zijn gesloten.