Nog even over Lunteren als ICT faciliteiten oord

Moet maar even een aparte minipost maken over weer een conferentie die te maken heeft met ICT en Onderwijs.
In de workshops en presentaties was er internetverbinding, met kabels dat wel. Maar ik vroeg me op een gegeven moment af of al die mannen het buiten in het plantsoentje voor de deur, in de sneeuw, binnen zo warm hadden gekregen of van het uitzicht wilden genieten. Niets was minder waar, er was bij bijna niemand (geloof HI en KPN uitgezonderd) bereik voor de GSM. Midden in het plantsoentje pikte je een tweede streepje op!
In het ICT cafe waren de Apples aan een Klokhuis verbonden en was er gratis (?) internet. De notebooks die later aangingen, wandelden allen naar Swisscom en daar mocht je betalen, 7 euro per uur geloof ik, maar geen open draadloos internet.
Als ik zou organiseren, geen internet, geen conferentie. Begreep van een van de organisatoren van Eduexchange in Nieuwegein dat afkopen van de verbinding voor een dag, heel duur is. Anna van Rijn en ROC Midden Nederland liggen daar naast de deur, denk dat ik een kabeltje naar Edu Roam poortje trek of wat antennes aan de lantaarnpalen ga hangen.

Blogged with the Flock Browser