Nog even NNoal maar nu met de presentaties

Afgelopen dinsdag was de NNoal bijeenkomst in den Bosch. Fons van den Berg en John van Dongen gaven daar aansluitend aan elkaar een presentatie. De insteek van beiden was: het moet anders in het huidige onderwijs.
Fons is ADE (Apple Distiguished Educator) en sprak vanuit zijn eigen ervaring als docent in combinatie met de inzet en ondersteuning die Apple geeft aan scholen, wanneer zij ervoor kiezen Apple in huis te halen. School doodt de creativiteit van leerlingen in een heel vroeg stadium en richt zich op leren, niet op kennis. Apple heeft in tegenstelling tot veel andere computer en software leveranciers ook een visie over onderwijs en de inzet van creatieve media in het onderwijs. Je kunt hierover meer lezen op de website ACOT2, waar de 6 ontwerp principes van onderwijs in de 21e eeuw besproken worden.

John ging in zijn presentatie in op het verschil tussen Kennis en Leren en nam ons mee door het brein, de manier van kennis opdoen, toepassen van die Kennis
Dit zijn eigenijk wel presentaties waar je zelf bij moet zijn en waarvan het ook heel moeilijk is een verslag te schrijven. Leuk om twee heel verschillende mensen (niet alleen in lengte :-)) een verhaal dat heel uiteenlopend is (inhoudelijk) maar eigenlijk over hetzelfde gaat te zien houden. Het moet anders en de leerling staat voorop. Hun presentaties vind je hier en hier.
Volgens mij is KPC nog steeds op zoek naar scholen die willen meedoen aan pilots Digital Cre8tor.(Eurocreator)
Na de pauze vertelde Pieter van Knippenberg hoe leerlingen verleid worden tot leren in een spel. Het ondernemersspel is in de laatste fase van ontwikkeling en het Engels taalspel wordt actief ingezet. Leerlingen zijn ook hier betrokken geweest bij de ontwikkeling van de spellen en ook wordt op een andere manier met leren en kennis omgegaan. Een kort verslag van de bijeenkomst staat hier

Blogged with the Flock Browser

0 reacties

  1. Nu is je blog helemaal in de war, want ik heb echt niet 2x hetzelfde stukje met 2 minuten tussentijd geproduceerd. (Wel aardig voor het aantal reacties 😉 )

Reacties zijn gesloten.