Nieuw jaar – Edublogger af

Vanmorgen heb ik de Edubloggersbadge uit de zijbalk verwijderd. Ik ga ook de badge van 2022 niet plaatsen. Ik ben vanaf vandaag geen edublogger meer.

Geleidelijk aan kwam ik steeds verder van ‘het onderwijs’ af te staan.
Het afgelopen jaar (en half jaar daarvoor) heb ik geen opdrachten in en rond onderwijs gehad die met de inhoud van onderwijs te maken hadden.
Als ik hongerig en agressief genoeg geweest was, hadden er natuurlijk knallers van kansen gelegen. Want hoe geef je didactisch vorm aan online onderwijs? Dat is wat ik sinds 1998 geleerd en gedaan heb. Maar ik denk dat onderwijs de hand op de knip houdt en weinig klussen uitbesteedt.
Natuurlijk volg ik onderwijs trouw, want Vives Magazine moet ook telkens gevuld worden. Het is soms best lastig om de deadlines van artikelen te halen, maar tot nu toe is het telkens weer gelukt.
Als educatief auteur ligt er nog wel een opdracht op de plank, daar ga ik in januari mee aan de slag.

Wat ga ik verder doen in 2022?
Werkinhoudelijk hoop ik dit jaar samen met Mariëlle de ingezette lijn omhoog met LearningROCKS vast te houden. We worden gevonden op onze expertise Learndash en hebben twee grote projecten waar we in januari de schouders onder gaan zetten. Weer verliefd op je website blijft heel leuk om te doen daar wil ik wel wat meer opdrachten voor krijgen. We spelen nog met de gedachte over een nieuw aanbod, maar dat moet nog echt uitgewerkt worden.

Wat ik verder ga doen dit jaar weet ik gewoon nog niet.
De vragen – wat wil ik en wat kan ik- zijn nog niet beantwoord…daar moet ik echt even serieus tijd voor gaan nemen. Helaas heb ik de staatsloterij niet gewonnen dus er moet gewerkt worden om brood op de plank te hebben.

Schrijven en bloggen

Vanaf vandaag ga ik weer proberen om elke dag een stukje te schrijven op deze plek. Afgelopen jaar schreef ik met pen en papier elke ochtend een mo(u)rning paper. Op een bladzijde je hoofd leeg schrijven aan het begin van de dag. Het is niet alle dagen gelukt maar de meeste dagen wel. Ik ga dat schrift nu weggooien, dat is niet meer van waarde en zijn onleesbare hersenspinsels.Als ik hier iets publiceer moet ik mijn gedachten en gevoelens omzetten in woorden die door iedereen gelezen worden, dat is een prima volgende stap om vooruit te komen uit de ellende van afgelopen anderhalf jaar.

Op naar een productief en inspiratievol 2022!

2 reacties

Reacties zijn gesloten.