Netwerken is net niet werken.


Vanmiddag was ik bij de receptie van SURF 25 jaar, in de Janskerk in Utrecht. Dank, voor het boekje Surf in 10 vragen trouwens.
Nou ben ik geen verlegen mens, geef me een bijeenkomst met veel mensen 1 bekend gezicht en ik voel me thuis. Dus ook in de kerk zong ik weer het hoogste lied…lekker bijgepraat met echte mensen.
Terwijl ik in de bus naar huis zat, vroeg ik me echter wel even af…hoe zouden anderen mij nu zien?
Met anderen bedoel ik, de mensen bij die bijeenkomst…ik be-jijde en jouwde zonder te weten een aardig belangrijke directeur, waar zakelijk gezien binnenkort best wat op het spel staat (maar ja dat weet je pas na de kaartjesruil en handjesschud)
Paa(r)sbest gekleed, pas naar de kapper en hup de ronde makend. Van tafel naar tafel schuivend en iedere keer, ofwel ik ben nieuwsgierig wie jij bent…vertel! Ofwel, hee tijd niet gezien, vertel.
Netwerken zit in mijn bloed en meestal denk ik daarbij nooit aan mezelf, de te behalen winst of de vervolg afspraken.
Het is gewoon fantastisch om te horen hoeveel mensen met onderwijs, goed onderwijs, anders onderwijs bezig zijn. Ik wil weten wat hen beweegt, waar ze mee bezig zijn en deel ook grif (soms te) mijn mening, idee, kansen en uitdagingen.
Mijn verbazing was wel (vereerd) groot, toen ik iemand de hand schudde en direct te horen kreeg…nou ja, dat is toevallig ik hoorde jouw naam vandaag en we moeten even bellen met elkaar.
Kortom, ik geniet van die bijeenkomsten.
Mijn timesheet zegt echter, beschikbaar niks verdiend vandaag. Is dat nou wel zo?
Heb ik vandaag niet kennis vergaard, mensen bekend gemaakt met het merk, met wat wij doen?
Wedden dat ik me dat de komende 2 dagen op de IPON (naast de 3 presentaties die ik mag geven/bijwonen) steeds opnieuw afvraag.
Volgens mij is Netwerken een van de belangrijkste dingen in mijn dagelijkse bestaan en de manier om samen met onderwijs de goede dingen te doen.
Ach….zolang ik maar geniet, blij word van al die mooie mensen.
Laat dan anderen maar aan de tekentafel beleid en visie bedenken en presenteren op een avond waar ik er niet bij kan zijn…2 dagen beurs hakt namelijk nogal in voeten, hoofd en lijf!
Onderwijs verbindt mensen!

7 reacties

 1. uit mijn hart gegrepen … hier kan ik mij helemaal in vinden Karin … van alle Social Media is F2F toch nog altijd de allermooiste …

 2. .
  Netwerken is in ons vak o zo belangrijk. Zonder netwerken zou ik minder goed functioneren. Dus netwerk ze.

 3. uit mijn hart gegrepen … hier kan ik mij helemaal in vinden … van alle Social Media is nog altijd F2F de allermooiste ….

 4. Ga dat f2f morgen nog behoorlijk spannend vinden allemaal.. Ga wrs veel mensen zien die ik alleen online ken.. en dat is vreemd want het lijkt alsof ik sommigen al ken.. Je vormt je toch altijd een beeld van iemand maar is mijn indruk van mensen wel echt zo als dat ik denk. En wat denken ze van mij ben ik wel degene die ze verwachten dat ik ben. .. maar voor hett echie is zeker leuk maar spannend. Dus ik ben benieuwd.. tot morgen..

 5. @roeline, juist leuk…..praten met mensen die je online al kent is makkelijker dan op een receptie binnenstappen waar je niemand kent. Tot zo!

 6. Leuke blog, herkenbaar ook die innerlijke strijd over declarabel “moeten” zijn, of lekker je kennis, visie en ervaring met veel mensen delen.
  En nu zit ik dus blog’s te lezen en te schrijven
  en ga ik vananavond naar een BPUG bijeenkomst.
  Verdien ik of ons bedrijf daar nou wat mee?
  Niet direct, maar ik geloof wel heel veel indirect.

 7. @mertine, mijn motto blijft: om te kunnen oogsten zal er eerst gezaaid moeten worden!

Reacties zijn gesloten.